Les reaccions dels partits als resultats de Valldoreix

Josep Puig revalida la presidència, tot i que Junts per Valldoreix perd una vocalia i es queda amb 4, mentre que Guanyem Valldoreix en suma 3, PSC 1 i Cs manté la que tenia

La presidència de l'EMD de Valldoreix segueix en mans de Josep Puig (Junts per Valldoreix), tot i que el partit perd una vocalia i, amb ella, la majoria absoluta, quedant-se amb 4. Per la seva banda, la coalició d'esquerres que s'havia presentat com a alternativa a Puig, Guanyem Valldoreix, no aconsegueix més vocalies de les que tenia amb els partits que la formen per separat, i es manté amb 3. D'altra banda, es manté també Cs, amb 1 vocalia, mentre que el PSC entra a l'EMD sumant 1 vocalia que no tenia.

Més info: Josep Puig manté la presidència de Valldoreix però perd la majoria absoluta

Més info: Junts per Sant Cugat guanya a Valldoreix

Les reaccions als resultats

Junts per Valldoreix

Josep Puig s'ha mostrat molt satisfet per mantenir els resultats: "És un gran resultat, guanyar per 200 vots és un èxit". "S'han unit sis partits per anar en contra nostre i no ho han aconseguit", ha reivindicat el president de l'EMD de Valldoreix.

Sobre la pèrdua de majoria absoluta, Josep Puig ha anticipat que seguirant "treballant per Valldoreix" i ha indicat que serà l'oposició la que hagi de demostrar si vol treballar "pel bé comú".

Guanyem Valldoreix

La coalició Guanyem Valldoreix (ERC, CUP i Sant Cugat en Comú) manté les vocalies que tenia per separat (3), però Xavier Humet, candidat de la coalició, assegura que no és el que esperaven: "És un resultat que no ens esperàvem, perquè estàvem convençuts que teníem possibilitats i la realitat és que ha guanyat el senyor Puig", afirma. Pel que fa a les vocalies, Humet reconeix que la formació aspirava a treure'n 4 i valora el fet que Podemos i Sant Cugat en Comú s'han fet la guitza, la qual cosa també afecta a la representació de Guanyem Valldoreix a l'EMD: "És evident que com més dividits, més perjudica", explica el candidat.

De totes maneres, valora de manera positiva el fet que Junts per Valldoreix hagi perdut la majoria absoluta: "No serà un Govern de 'rodillo' i poc transparent com fins ara", apunta Humet.

PSC

El PSC obté representació a l'EMD de Valldoreix, amb una vocalia, fet que fa als representants del partit "molt contents". "No teníem res i ara tindrem una vocalia, i això és molt important per a nosaltres", explica Susanna Casta, presidenciable dels socialistes, que també valora la pèrdua de la majoria absoluta de Junts per Valldoreix: "Han fet una crida molt forta per la presidència, però han oblidat que en els darrers 4 anys no han fet una bona tasca i la gent està enfadada. Per això han perdut una vocalia", afirma.

D'altra banda, tot i que Casta ha estat la candidata del partit per ocupar la presidència, assenyala que cal "parlar amb el partit" per veure qui ocupa aquesta vocalia, tot i que reconèixer que ella està "disposada" a assumir el càrrec.

Cs

El partit taronja té una reacció agredolça als resultats: "Estem decebuts perquè volíem guanyar la presidència i no ha estat així", explica el presidenciable de Cs, Sergio Blázquez. D'altra banda, però, la formació considera positiu el fet de mantenir la vocalia: "Hem aconseguit uns resultats que ens donen lloc a mantenir la representació a l'EMD, i això és bo", assenyala Blázquez.

D'altra banda, Cs també considera positiu el fet que Junts per Valldoreix hagi perdut la majoria absoluta: "Aquest mandat té millor pinta que l'anterior", apunta Blázquez, que explica que "encara és d'hora" per saber qui ocuparà la vocalia de Cs.

PP

El PP ha seguit la tendència de Sant Cugat, i també ha quedat fora de l'EMD de Valldoreix: "No ho hem aconseguit, no hem assolit l'objectiu de treure representació", apunta la presidenciable, Marta Salvador, que afegeix que "cal fer una reflexió del perquè" i apunta a una autocrítica: "S'ha de deixar passar uns dies perquè amb perspectiva sempre es veu millor la cosa. Hem de fer autocrítica per veure on hem fallat", assegura. En aquest sentit, Salvador explica que la divisió del vot de la dreta pot ser una de les causes de la patacada del PP.

D'altra banda, tot i quedar fora de l'EMD, la candidata explica que seguiran "treballant des de fora", i fent "suport als partits que treballin per Valldoreix".

Primàries

Primàries tampoc ha obtingut representació, ni a Valldoreix ni a Sant Cugat: "La valoració no pot ser molt positiva. El projecte de Primàries no ha estat reeixit a Catalunya", diu el presidenciable, David Sempere, que indica que una de les causes pot haver estat el canvi de candidat a última hora, quan Primàries va decidir fer fora Francesc Cardoner per desavinences.

Pel que fa a la victòria de Josep Puig, des de Primàries l'analitzen com a positiva: "Estem contents que no hi hagi una alternativa que suposi un pacte amb el 155", explica Sempere, en referència a una possible victòria de Guanyem Valldoreix i un pacte amb el PSC.

Les millors imatges de la jornada electoral.

Eleccions 26M. FOTO: Paula Galván

Més informació
 
Comentaris

Destaquem