La CUP-PC perd un regidor i no es pronuncia sobre pactes postelectorals

La formació ha viscut la nit electoral d'aquest 26 de maig des de Cal Temerari

La CUP-PC perd un regidor a l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, i obté un 4,17% menys de vots que en les eleccions municipals del 2015, quan va arribar al 15,27% dels vots. "No celebrem el resultat, tot i que sabem que era difícil mantenir-se amb força a l'ajuntament", explica Núria Gibert, cap de llista de la CUP-PC. Així doncs, Lourdes Llorente repetirà càrrec al seu costat, i entrarà Marco Simarro per primera vegada al consistori.

Pel que fa a possibles pactes amb altres forces de l'ajuntament, ha preferit no pronunciar-se. "Durant la campanya sempre hem dit amb qui teniem acords estratègics. Necessitem la nit d'avui per reflexionar, però seguim pensant el mateix", ha fet saber Gibert. "Volem seguir parlant de les coses que ens interessen i que creiem que són emergents, que són l'habitatge, les necessitats materials de la societat santcugatenca", ha conclòs la cap de llista. 

Nit electoral del 26M. FOTO: Paula Galván

Gibert explica que "segurament hi ha molts elements" que han pogut tenir un paper decisiu en el resultat final. "És possible que hi hagi una certa dispersió de vot". Menciona també la limitació dels pressupostos de la campanya en comparació al d'altres formacions polítiques. "Som una força petita, i les tendències nacionals també afecten a les ciutats", afegeix. Gibert ha lamentat la sortida de Sant Cugat en Comú de l'ajuntament; però per altra banda ha celebrat la del Partit Popular.  

Més info: Junts per Sant Cugat guanya les eleccions tot i la gran pujada d'ERC i PSC

Més informació
 
Comentaris

Destaquem