Els 5 partits que no han entrat al Consistori

Units per Sant Cugat, Primàries, Podem, Vox i Proposem per les minories no han aconseguit representació

Cap dels partits sense representació a l’Ajuntament ha aconseguit regidors en aquestes eleccions. Així doncs, Units per Sant Cugat, Primàries, Podem, Vox i Proposem per les minories no han aconseguit entrar al Consistori.

Sant Cugat en Comú i el PP són els partits que es queden fora de l'Ajuntament. No han aconseguit cap regidor en aquestes eleccions. I qui tampoc ha aconseguit els vots suficients per formar part de l'Ajuntament són les cinc formacións que s'han presentat per primera i segona vegada a Sant Cugat.

Nit electoral del 26M. FOTO: Paula Galván

El TOT ha parlat amb els candidats de les 5 formacions per saber quines valoracions en fan dels resultats:

“Esperàvem tenir els 2000 vots per entrar, però no ha estat possible"

Units per Sant Cugat (1.192 vots, el 2,7%)

Carles Toda, el candidat d’Units per Sant Cugat explica que “esperàvem tenir els 2000 vots per entrar, però no ha estat possible. La falta de mitjans i de temps ha fet que no hàgim pogut arribar a tota la població”. També ha afegit que “el fet d’anar junts amb les Europees s’ha votat en clau més nacional que local”. Toda ha afirmat que seguiran treballant en la mateixa línia per poder “fer una altra campanya amb opcions de sortir tot i que som conscients que fer-ho des de la no representació serà difícil però tard o d’hora tindrem el nostre espai”.

Cal recordar que Units per Sant Cugat és una de la candidatura hereva de Convergència i Unió, en aquest cas d'Unió, i està integrada pels partits Convergents, Lliures i Units per Avançar.

"A partir d’ara seguirem treballant i no tirarem la tovallola”

Primàries - Sant Cugat per la Independència. (546 vots, 1,24%)

És la candidatura que compta amb el suport de Demòcrates i amb l'ANC en l'àmbit nacional. El candidat, Joan Recasens, ha dit al TOT que "estem animats i no desanimats. Tot i que esperàvem tenir una mica més de vots, però hem tingut poc temps. Fer triar la llista a la gent i no al partit és una manera de fer política que ha arribat per quedar-se". També ha valorat positivament que en altres poblacions han tingut representació. "A partir d'ara seguirem treballant i no tirarem la tovallola", ha dit.. Recasens ha acabat la seva valoració dient que espera que "els tres partits independentistes, Junts per Sant Cugat, ERC i la CUP arribin a un acord.".

"És lamentable que l'espai del canvi no hagi obtingut representació”
 

Podem (1.176 vots, 2,67%)

Podem s'ha presentat per primera vegada a les eleccions municipals i ho ha fet separat de Sant Cugat en Comú. El seu candidat Gabriel Jover ha valorat negativament els pocs vots rebuts: "És lamentable que l'espai del canvi no hagi obtingut representació. Toca valorar la situació en calma i seguir construint el nostre espai. Si no pot ser des de les institucions serà des del carrer". A més, Jover creu que el fet d'haver-se presentat per primera vegada tampoc ha ajudat a aconseguir més vots, a part de relacionar-ho amb "els pocs recursos obtinguts i el joc brut per part dels partits. Tampoc m'han convidat als debats". El candidat no descarta seguir allargant la mà a Sant Cugat en Comú com ho ha intentat fer abans de les eleccions.

Vox (864 vots, 1,96%)

Vox, la formació que s'ha presentat per segona vegada a unes eleccions a Sant Cugat ha obtingut 864 vots, esdevenint la tercera força menys votada. La seva candidata, Nerea Andrés, de moment no ha fet declaracions al TOT.

Proposem per les minories (250 vots, 0,57%) 

Proposem ha estat la força menys votada per als santcugatencs i santcugatenques amb 864 vots. El seu candidat, Dimitri Defranc, que va ser trànsfuga de la CUP en l'anterior mandat, de moment no ha fet valoracions al respecte.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem