Junts per Sant Cugat guanya les eleccions tot i la gran pujada d'ERC i PSC

El Partit Popular i Sant Cugat en Comú han quedat fora del Ple Municipal de l'Ajuntament

Junts per Sant Cugat ha guanyat les eleccions municipals del 26 de maig. Tot i perdre dos regidors i un 10% dels suports, la candidatura encapçalada per Carmela Fortuny, actual alcaldessa de Sant Cugat, s'ha imposat a la ciutat amb 12.144 vots, un 27,4%. Tindrà 9 dels 25 regidors del Ple Municipal. Fortuny s'ha mostrat eufòrica. La participació ha estat històrica amb amb un 70,5% dels santcuagtencs, la més alta en totes les eleccions municipals des del 1978.

Nit electoral del 26M. FOTO: Paula Galván

D'aquesta manera, Carmela Fortuny podrà seguir quatre anys més com a alcaldessa sempre i quan no hi hagi un pacte d'esquerres. I és que una possible majoria alternativa passaria per un pacte entre ERC-MES, PSC i CUP-PC. Els tres partits d'esquerra sumarien majoria absoluta, però una entesa entre cupaires i socialistes sembla difícil, tot i que cap partit l'ha descartada.

Així hi ha dos possibles escenaris. Un govern de Junts per Sant Cugat, amb un acord estable amb el PSC, amb qui va fer un pacte de govern durant el 2017, o amb ERC, amb qui tenia un acord d'estabilitat pressupostària. O un pacte entre ERC-MES, PSC i CUP.

Ni Junts per Sant Cugat ni els partits d'esquerra s'han volgut mullar aquest 26 de maig sobre possibles pactes electorals.

Gran creixement d'ERC-MES i PSC

ERC-MES (8.590 vots, un 19,55%) ha duplicat els resultats, passant de 3 a 6 regidors i situant-se com a segona força a Sant Cugat. El tercer partit més votat entre els santcugatencs i santcugatenques ha el PSC (5.360 vots, un 12,2%), que ha multiplicat per quatre els regidors respecte el 2015, passant d'un a quatre. L'altre força d'esquerres al Ple serà la CUP (4.871, 11%), que ha perdut un regidor (de quatre a tres) i ha passat de segona a cinquena força.

La quarta força a Sant Cugat ha estat Ciutadans (5.188 vots, un 11,8%), que ha mantingut els tres regidors que tenia tot i que ha passat de tercera a quarta candidatura més votada.

Així, el Ple Municipal quedarà de la següent manera: Junts per Sant Cugat (9 regidors), ERC-MES (6 regidors), PSC (4 regidors), Cs (3 regidors) i CUP (3 regidors)

Comuns i PP, sense representació

D'altra banda, Sant Cugat en Comú i Partit Popular, que fins ara tenien dos i un regidors, s'han quedat sense representació al Ple. Els comuns s'han vist afectats per la divisó amb Podem i els populars pel creixement de VOX. Tampoc han entrat al ple Units per Sant Cugat, Primàries, Podem, Proposem i Vox. 

 

Resultats amb vots i percentatge en les eleccions municipals de Sant Cugat
Captura de pantalla 2019 05 27 a las 1.14.28

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem