Josep Puig manté la presidència de Valldoreix però perd la majoria absoluta

Junts per Valldoreix perd la majoria absoluta a la Junta de Veïns de l'EMD, però manté la presidència

Josep Puig (Junts per Valldoreix) ha revalidat la presidència de l'EMD de Valldoreix i ha guanyat les eleccions municipals. Puig, president des de 2011, ha aconseguit 1.505 vots dels valldoreixencs i valldoreixenques, gairebé 400 vots més que el 2015. Tot i això, perden un vocal i Junts per Valldoreix no disposarà de majoria absoluta a la Junta de Veïns.

Més info: Junts per Sant Cugat guanya a Valldoreix

Xavier Humet, candidat per Guanyem Valldoreix, la candidatura integrada per CUP-PC, ERC-MES i Sant Cugat en Comú; s'ha quedat amb 1.301 vots i no ha pogut aconseguir l'objectiu de la presidència. Fa quatre anys, Noël Climent, candidat de Valldoreix Decideix (ERC, Procés Constituent, MES, ICV-EUiA i la Candidatura de Progrés i Catalanista per Valldoreix) va rebre 771

En tercera posició ha quedat Susanna Casta del PSC (520 vots), que feia anys que no es presentava amb les sigles socialistes a la presidència de Valldorex. Sergio Blázquez de Ciutadans va rebre 391 vots, mentre que fa quatre anys el candidat taronja va obtenir 278 suportts. Marta Salvador del PP (212 vots) ha empitjorat els resultats del 2015 quan el presidenciable popular es va quedar amb 226 vots. Finalment, David Sempere, de Primàries, ha rebut 88 vots.

Més info: Junts per Sant Cugat guanya les eleccions tot i la gran pujada d'ERC i PSC

Pèrdua de majoria absoluta

D'altra banda, Junts per Valldoreix perd la majoria absoluta que tenia Convergència i Unió en la Junta de Veïns de Valldoreix. El partit de Josep Puig tindrà quatre vocals, un menys que fa quatre anys. ERC-MES n'ha guanyat un i ha passat d'un a dos; la CUP ha baixat de dos a un; Ciutadans manté un vocal i PSC torna a tenir representació a Valldoreix amb un vocal.

Cal recordar que a Valldoreix hi havia dues urnes: una per escollir directament el president i l'altre pels regidors de Sant Cugat, que és la que s'utilitza per repartit els vocals de la Junta de Veïns de l'EMD.

Resultats dels presidenciables a Valldoreix

"Un èxit"

Josep Puig s'ha mostrat molt satisfet per mantenir els resultats: "És un gran resultat, guanyar per 200 vots és un èxit". "S'han unit sis partits per anar en contra nostre i no ho han aconseguit", ha reivindicat el president de l'EMD de Valldoreix.

Sobre la pèrdua de majoria absoluta, Josep Puig ha anticipat que seguirant "treballant per Valldoreix" i ha indicat que serà l'oposició la que hagi de demostrar si vol treballar "pel bé comú".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem