Més a prop la protecció de Torre Negra i Llarena, persona non grata, al ple de setembre

El Ple municipal de setembre va aprovar, entre altres, una moció de Junts per declarar persona non grata a Pablo Llarena a Sant Cugat

El ple municipal de Sant Cugat d'aquest dilluns, 19 de setembre, ha acabat amb tres mocions aprovades i els temes urbanístics, de serveis socials i econòmics com a principals qüestions. També, Junts per Sant Cugat ha fet efectiu el canvi de portaveu de la seva formació. Així ara, el recentment escollit alcaldable de la formació a les eleccions municipals del 2023, el regidor Josep Maria Vallès, substituirà a Carmela Fortuny com a portaveu de Junts.

Més info: Josep Maria Vallès, ratificat nou portaveu de Junts per Sant Cugat en el ple municipal

En el ple han entrat fins a 5 punts d'urgència, entre ells, una modificació pressupostària que inclou partides per beques menjador o mobilitat. Com cada ple, també s'han aprovat els reconeixements extrajudicials de deutes, un punt que ha tingut el rebuig de Ciutadans, que qüestiona la feina en matèria de contractació del govern en cada ple; i el suport de Junts, que creu que el que és responsable és donar suport al pagament d'aquestes factures a les empreses que donen serveis essencials al municipi.

Un dels punts més problemàtic de l'ordre del dia ha estat la moció presentada per Junts per Sant Cugat, en la qual demanava el posicionament de l'Ajuntament sobre el dictamen del Comitè de Drets Humans de l'ONU al voltant dels líders del procés independentista. A més, un dels acords de la moció explicitava que l'aprovació d'aquesta significava que Sant Cugat declarava al jutge Pablo Llarena persona non grata a la ciutat. Aquesta última qüestió va provocar un desacord en una moció presentada fa un any, quan ERC va votar no a declarar el jutge persona no benvinguda a la ciutat, en aquesta ocasió ha votat que sí a la moció. Així, el text s'ha aprovat amb una àmplia majoria del plenari santcugatenc, amb els vots a favor de Junts, ERC i CUP ( 18 regidors) i els "no" de PSC, Cs i la regidora no adscrita (7 regidors). Tot i que els republicans han votat en favor de la moció, la tinent d'alcaldia Esther Madrona ha carregat contra Junts per presentar un text que  buscava la confrontació entre el govern", a la qual cosa el, regidor de Junts Carles Bruguerolas ha contestat que estava "astorat".

Més info: Sant Cugat declara a Llarena persona non grata, aquest cop amb el suport d'ERC

Dos temes més que han entrat d'urgència han estat relacionats amb els serveis socials. Aquest ple ha aprovat la suspensió de l'adjudicació del servei de teleassistència, ja que la patronal d'aquest sector va presentar al·legacions a l'adjudicació feta per l'ajuntament de Sant Cugat. I per altra banda, s'ha aprovat el contracte programa entre el consistori santcugatenc i la Generalitat, amb el qual aquesta adminsitració fa una aportació de 12 milions d'euros a les arques del municipi pel període 2022-25.

Més info: La Generalitat aportarà 12 milions d'euros als serveis socials de Sant Cugat

Més info: Suspesa l'adjudicació del servei d'atenció domiciliària pel recurs de la patronal

L'urbanisme ha estat un altre dels protagonistes del ple, tant a l'audiència pública, on SOS Bosc de Volpelleres ha tornat a mostrar el seu rebuig a la construcció de la Mirada en el bosc, com en els acords de govern. Així, en aquest ple s'ha donat compte d'una sentència favorable als interessos de l'Ajuntament per protegir i no edificar la zona de Torre Negra. I també s'ha donat compte que finalment la pedrera Berta no es tocarà i no es reomplirà com demanava l'empresa gestora.

Més info: L'urbanisme, tema central de l'audiència pública de setembre

Més info: Nova victòria judicial de l'Ajuntament de Sant Cugat en la protecció de Torre Negra

Més info: La Pedrera Berta no es tocarà

En paral·lel, el concurs per la recollida guarda i custòdia d'animals de companyia, abandonats o perduts ha quedat desert, després que l'empresa a qui s'havia adjudicat hagi renunciat. El regidor de Benestar Animal Francesc Carol ha explicat que es redacta un nou concurs que inclourà la gestió de la gatera municipal. 


Pel que fa a les altres dues mocions, el ple ha aprovat per unanimitat la creació d'una oficina municipal d'atenció a la diversitat funcional amb l'objectiu que "qualsevol ciutadà hi pugui accedir per saber quins tràmits cal fer quan un membre de la família pateix alguna discapacitat". Finalment, el ple també ha aprovat per unanimitat una moció per a la creació del Pla "Mercats de Sant Cugat". L'acord preveu fer una auditoria de la gestió de cada un dels mercats "per analitzar-ne l'evolució al llarg dels anys i detectar els punts forts i febles de cadascuna" i crear la marca "Mercats de Sant Cugat" per agrupar la promoció de tots els mercats de la ciutat.

Més info: Sant Cugat crearà una oficina per atendre les persones amb diversitat funcional

Més info: L'Ajuntament dinamitzarà els mercats municipals sota la marca 'Mercats de Sant Cugat'

I aquest serà l'últim plenari d'aquí en acabar l'any que se celebra a la sala de plens del consistori, ja que començaran les obres per adequar la sala de plens a la mobilitat reduïda o a l'emergència climàtica. Així, com a mínim, els 3 plens vinents es faran a la Unió.

Més info: La sala de Plens de l'Ajuntament es rehabilitarà amb un cost de 300.000 euros

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem