Palestina i Israel, llicències i immigració, centren el ple municipal

El ple ha tingut 7 mocions dels grups municipals, de les quals només s'ha aprovat una pel seguiment de les polítiques ambientals de l'Ajuntament

Durant el ple de Sant Cugat d'aquest 19 de febrer, s'han aprovat diferents propostes, entre elles, un canvi en les taxes de serveis municipals. Tot i això, dos dels debats que han ocupat més temps han sigut sobre immigració i sobre el conflicte d'Israel i Palestina, però cap de les propostes ha tirat endavant.

Així, Sant Cugat impulsarà millores en les taxes de llicències d'obra per reduir terminis, i és que en el cas de les llicències d'obra major va arribar a superar els 24 mesos durant el mandat passat. La contractació de més professionals o la creació d'un nou sistema de seguiment de les llicències són algunes de les actuacions que estan impulsant. 

Més info: Sant Cugat impulsa millores en les taxes de llicències d'obra per reduir terminis

Durant el ple, a més, Sant Cugat ha refermat el seu suport i compromís amb el poble sahrauí, amb una declaració de la Junta de Portaveus. L'objectiu d'aquesta declaració és sumar-se a la commemoració de la proclamació de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD) el 27 de febrer.

Més info: Sant Cugat referma el seu suport i compromís amb el poble sahrauí

Junts ha presentat un text sobre immigració que ha tingut el rebuig de tota l'oposició i del seu soci de govern ERC. A més, tots els grups han titllat de partidista aquesta moció, "davant la irrupció" del partit d'Aliança Catalana.

A més, el conflicte entre Israel i Palestina ha tornat a encendre el ple municipal. La CUP ha presentat una moció per denunciar "la constant vulneració dels drets humans i l'apartheid contra el poble palestí" per part d'Israel i per reclamar l'alto el foc i la fi de les hostilitats. L'existència d'una proposta alternativa de Junts, però, ha provocat que la CUP hagi finalment retirat la seva moció. 

Més info: El conflicte entre Israel i Palestina torna a encendre el Ple municipal

Una moció a favor de reduir el COi 3 de rebutjades

De les 7 mocions que s'han presentat en aquesta sessió plenària, només una d'elles ha vist llum verda: una per la reducció de les emissions, presentada pel PSC. Amb això, l'Ajuntament es compromet a garantir el seguiment de les polítiques ambientals, en una moció amb motiu de la celebració del Dia Internacional per la Reducció de les Emissions de CO₂ el passat 28 de gener.

Més info: Sant Cugat referma el seguiment de les polítiques ambientals de l'Ajuntament

D'altra banda, el PP Sant Cugat ha demanat seguir treballant per l'hospital de referència de Sant Cugat, mentre que la CUP que la gestió del nou centre hospitalari sigui totalment públic, però cap de les 2 reivindicacions ha tirat endavant. A més, el govern ha desestimat a proposta d'En Comú Podem de crear un pla de xoc per millorar la urbanització dels barris de muntanya de Sant Cugat en considerar que no hi ha un greuge i ha rebutjat la moció conjunta de VOX i el PP per crear un Pla d'arranjament de voreres en considerar que ja s'està treballant en aquesta qüestió.

Més info: El PP reclama l'hospital de referència i la CUP que tingui una gestió totalment pública

Més info: El Govern de Sant Cugat desestima el pla de xoc dels barris de muntanya d'En Comú Podem

Més info: L'Ajuntament pressuposta en més de 2 milions les actuacions prioritàries a voreres

El Centre d'Art Maristany, a l'audiència pública

El tancament del Centre d'Art Maristany per les retallades ha arribat a l'audiència pública. La Plataforma Assembleària d'Artistes de Catalunya ha reclamat a l'Ajuntament que "reconsideri" la seva decisió "abans de fer un mal irreparable a la cultura" i continuï pagant el lloguer de l'espai, que suposa un cost d'uns 100.000 anuals. A més, La Mirada i el dèficit també han estat protagonistes durant l'audiència pública.

Més info: Queixes d'artistes de Catalunya pel tancament del Centre d'Art Maristany

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem