El pressupost del 2022 i l'aplicació de la Zona de Baixes Emissions centren el ple d'abril

L'equip de govern ha rebutjat totes les al·legacions dels partits de l'oposició al pressupost municipal per motius tècnics

Sant Cugat ja té aprovat el seu pressupost municipal del 2022, després que l'equip de govern li hagi donat llum verda en el ple municipal del dimarts 19 d'abril, rebutjant totes les al·legacions de les formacions de l'oposició. A més, durant aquesta sessió plenària, l'oposició s'ha mostrat crítica amb l'aplicació de la Zona de Baixes Emissions, tot i que l'equip de govern ha rebutjat suspendre temporalment l'ordenança.

Així doncs, l'aprovació del pressupost municipal per aquest 2022 ha estat la gran protagonista d'aquesta sessió plenària. En aquest any, l'Ajuntament ha previst 17 milions per inversions i, tot i les diferents al·legacions presentades pels partits de l'oposició, l'equip de govern ha decidit rebutjar-les per motius tècnics.

Més info: El tripartit aprova el pressupost pel 2022 a 19 d'abril

D'altra banda, la sessió plenària ha aprovat construir un nou carril per a vianants i ciclistes que connectarà Valldoreix i La Floresta per la carretera de Vallvidrera. Amb l'objectiu de la millora de la seguretat viària, el pressupost previst és de 2,1 milions d'euros, que es repartiran entre la Diputació de Barcelona (893.000 euros), l'Ajuntament (725.000 euros) i l'EMD de Valldoreix (489.000 euros).

Més info: Pas endavant pel carril de vianants i ciclistes a la carretera de Vallvidrera

L'esport també ha estat molt present en el ple municipal d'abril, i és que de manera unànime s'ha decidit protegir ignífugament els pavellons municipals de Sant Cugat, Valldoreix i La Floresta. A més, l'Ajuntament ha anunciat que s'obrirà una nova licitació per la gestió del servei públic de 5 equipaments esportius de Sant Cugat.

Més info: Sant Cugat protegirà del foc i la calor els pavellons municipals

Més info: L'Ajuntament aposta per un canvi en la gestió dels equipaments municipals

Debat de la Zona de Baixes Emissions en les mocions

Ciutadans de Sant Cugat ha presentat una moció per aturar temporalment la Zona de Baixes Emissions de Sant Cugat en considerar que perjudica el ciutadà, una moció que tot i no rebre el suport de Junts per Sant Cugat, la formació política s'ha mostrat contrària a l'aplicació per part de l'equip de govern.

Més info: El govern defensa la Zona de Baixes Emissions tot i la crítica a l'aplicació de l'oposició

D'altra banda, durant el ple municipal, s'ha presentat una Declaració de la Junta de Portaveus en suport al dret d'autodeterminació del poble sahrauí i una moció institucional per sol·licitar la construcció d'un parc d'educació en seguretat vial fix.

Més info: Sant Cugat dona suport al dret d'autodeterminació del poble Sahrauí

Més info: L'Ajuntament vol construir un parc d'educació en seguretat viària a Sant Cugat

L'accessibilitat en l'audiència pública

Finalment, durant l'audiència pública, els ciutadans han estat crítics amb el mal estat d'alguns dels carrers de Sant Cugat i la dificultat que comporta per a diferents col·lectius.

Més info: L'accessibilitat dels carrers torna a centrar l'audiència pública

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem