Pressupost aprovat, el conveni per Ragull Centre i un pas més per La Mirada, al ple

El ple municipal, que ha recuperat la seva presencialitat, ha comptat amb 2 mocions institucionals i s'ha aprovat una moció per ajudar les persones que van a les entitats financeres i els autònoms

L'equip de govern de Sant Cugat ha aprovat el pressupost municipal d'aquest 2022, en el ple municipal de febrer celebrat el dilluns 21, que ha recuperat la seva presencialitat. El pressupost, que enguany supera els 151 milions d'euros, ha estat durament rebutjat pels grups municipals de Junts per Sant Cugat i Ciutadans Sant Cugat.

Més info: El govern municipal aprova el pressupost "postpandèmic"

Més info: L'oposició carrega contra el pressupost de tripartit: "És una greu irresponsabilitat"

L'urbanisme ha estat també molt present en aquesta sessió plenària, i és que l'Ajuntament confia poder tornar a posar en marxa la licitació de la construcció de La Mirada, després que la licitació quedés deserta. D'altra banda, el nou projecte de Ragull Centre ha fet un pas endavant, amb l'aprovació del conveni que permetrà la construcció dels habitatges. 

Més info: El govern espera poder tornar a licitar les obres de la Mirada el mes vinent



Durant la sessió plenària s'ha explicat el nou projecte per crear un camí escolar segur per anar a l'Escola La Floresta des del Pont del Diari. A més, l'Ajuntament de Sant Cugat ha fet un pas endavant per preservar l'edifici del Bar Catalunya.

Més info: Així serà el camí escolar de La Floresta: sentit únic de cotxes i plataforma única

Més info: Pas endavant per preservar l'edifici del Bar Catalunya

2 mocions institucionals

En el cas de les mocions institucionals, el Ple Municipal ha aprovat impulsarà campanyes per donar suport als santcugatencs que pateixen celiaquia. També s'ha anunciat que l'Ajuntament de Sant Cugat s'ha adherit a l'Hora del Planeta, una iniciativa per conscienciar sobre el canvi climàtic.

Més info: Sant Cugat vol fer més fàcil la vida de les persones celíaques

Més info: L'Ajuntament se suma enguany a l'Hora del Planeta, una iniciativa internacional

Junts per Sant Cugat, a més, ha presentat 3 mocions. Per una banda, una moció per millorar l'atenció de les persones en les entitats financeres ha estat aprovada de manera unànime, a més d'una moció en defensa dels autònoms que ha estat també aprovada amb una esmena. D'altra banda, el Ple Municipal ha denegat una moció per crear una comissió per definir els usos de Torre Negra.

Més info: Sant Cugat aposta per millorar l'atenció a les persones en les entitats financeres

Més info: El govern esperarà a tenir l'entorn de Torre Negra arranjat abans de definir-ne els usos

Torna l'audiència pública

Finalment, amb la tornada a la presencialitat del Ple Municipal, la ciutadania ha pogut exposar les seves preocupacions en l'audiència pública. Amb això, la pacificació del carrer de Joan Oliver i la Zona de Baixes Emissions han centrat, entre altres, els temes de l'audiència pública.

Més info: La mobilitat protagonitza l'audiència pública de febrer

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem