Sant Cugat en Comú no obté representació i anima a PSC, ERC-MES i CUP a pactar

Els comuns, fins ara amb 2 regidors sota les sigles d'ICV-EUiA, han quedat fora del consistori per primera vegada des del restabliment de la democràcia

Sant Cugat en Comú ha quedat fora de l'Ajuntament després de no haver aconseguit representació en les eleccions municipals, perdent els dos regidors que tenien sota les sigles d'ICV-EUiA. Cal destacar que és la primera vegada que aquest espai no aconsegueix representació al consistori des de les primeres municipals després del restabliment de la democràcia (1979). Sant Cugat en Comú ha quedat fora, en part, per la divisió del vot entre ells i Podemos, aconseguint-ne 1.708 (3,87%): "Era un context difícil. Hem fet molt bona campanya i estem contents amb això, però la política és injusta i, de vegades, el context i les competicions internes fan que les coses no surtin com un esperava", ha explicat Ramon Gutiérrez, cap de llista dels comuns.

Pel que fa a la divisió amb Podemos, Gutiérrez ha assenyalat que "haurem de fer autocrítica i l'haurem de fer amb ells, perquè crec que haurem d'analitzar-ho. Això no podia ser d'aquesta manera. Ens queda seguir treballant i recuperar l'espai institucional d'aquí a 4 anys".

Tot i quedar fora de l'Ajuntament, Sant Cugat en Comú anima a un pacte d'esquerres: "Les esquerres sumen, el que passa és que caldrà molta mà esquerra per fer possible un acord entre ERC-MES, PSC i CUP, però ells fer-ho, i a nosaltres ens agradaria", ha dit Gutiérrez.

Les millors fotografies de la jornada electoral.

Eleccions 26M. FOTO: Paula Galván

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem