Esport i cultura, La Xesca i l'habitatge, entre el més destacat de la setmana a Sant Cugat

La setmana ha estat intensa i variada pel que fa a temes d'interès, i el desallotjament de La Xesca, el calendari esportiu de Sant Cugat o l'habitatge han estat el més destacat

El calendari esportiu a Sant Cugat de la temporada 2019-2020 era l'obertura del dilluns 7 d'octubre, un dia en el qual el debat de La Xesca tornava al municipi després que l'Ajuntament ordenés el seu "necessari desallotjament". L'ordre del consistori va provocar reaccions, com la de la CUP, que tot i formar part del Govern va manifestar el seu suport als joves de l'espai autogestionat, com de la mateixa Xesca.

El dimarts 8, l'efecte dels canvis d'hàbits de consum a les llibreries santcugatenques protagonitzava l'obertura del TOT. Cal destacar que el dimarts es feia pública la resolució del vaticà sobre el jesuïta Pere Sala, per la qual haurà de quedar-se reclòs al Centre Borja.

ASSADEGAM Sant Cugat és una associació autogestionada pels mateixos usuaris que té per objectiu superar la depressió i l'ansietat, a més d'altres problemes de salut mental. Un reportatge sobre què és i què s'hi fa centrava l'obertura del dimecres 9. Un dia en el qual també s'havia de lamentar la mort d'Andrés Gimeno, històric tenista amb relació amb Sant Cugat.

 

El dijous 10 d'octubre, el desenvolupament del Mercat de Volpelleres obria la web del TOT. D'altra banda, l'Ajuntament de Sant Cugat explicava les principals novetats que hi haurà al municipi de cara a les eleccions generals del 10-N.

Un estudi sobre la mitjana d'edat dels compradors d'habitatges a Sant Cugat era l'obertura del divendres. Un divendres en el qual la Policia Local es personava a La Xesca per informar els joves que havien de desallotjar el local, tot i que no es va acabar executant el desallotjament. D'altra banda, una caiguda del 4G de Movistar deixava sense servei als parquímetres, els datàfons dels comerços del centre de Sant Cugat, els mòbils, i tots els aparells que funcionen amb aquesta tecnologia.

El dissabte 12 el projecte fotogràfic d'Oriol Llauradó, "una mena d'On està el Wally de les festes tradicionals", centrava l'obertura.

 

Per tancar la setmana, una entrevista al president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, és l'obertura del diumenge.

 

 

 
 
Comentaris

Destaquem