El nou hospital, Carnaval i el nou Teatre de la Unió, temes destacats de la setmana

Repàs a les notícies que han marcat l'actualitat de Sant Cugat durant aquesta setmana

El passat dilluns, 22 de gener, va tenir lloc el Ple Municipal de Sant Cugat on es van aprovar dues mocions de les sis presentades, se'n van rebutjar tres i una es va retirar.

Més info: Suport a la regidora d'Educació i al camí de Sant Jaume, al ple municipal

De les mocions aprovades, la primera va ser de VOX, la qual demanava minimitzar l’impacte en higiene i salubritat de les excrecions dels animals de companyia a la via pública.

La segona moció aprovada va ser de suport al Camí de Sant Jaume, una proposta del PP que va tenir el suport unànime de tots els regidors.

Una de les mocions que no va tirar endavant va ser la proposta d'En Comú Podem per tal de crear una Comissió Informativa especial sobre la regidora d'Educació.

El debat sobre el transport públic a Sant Cugat ha tornat a estar sobre la taula, amb una moció del PSC que ha estat rebutjada per l'equip de govern.

El ple municipal també va rebutjar la petició de VOX de restaurar la placa commemorativa del Pi Bessó, ubicat a l'Arrabassada, per recordar els assassinats de la Guerra Civil.

D'altra banda, la CUP ha acabat retirant una moció per fer habitatge públic a Sant Cugat per les esmenes del Govern.

Aquesta setmana el TOT ha fet un reportatge sobre els 25 títols més prestats a les bilioteques de Sant Cugat. El manga ha estat el gran triomfador, en concret el còmic en català Bola de Drac, el qual ha estat el document més demanat a les biblioteques del municipi, va ser prestat en 832 ocasions.

Més info: Els 25 títols més prestats a les biblioteques de Sant Cugat: el manga, gran triomfador

Pel que fa al Carnaval de Sant Cugat, durant aquesta setmana s'han pogut saber totes les activitats que hi haurà en aquesta festivitat. Tanmateix també s'ha sabut que la ciutat celebrarà Carnaval amb gairebé la meitat del pressupost respecte a l'any passat.

Més info: Sant Cugat celebrarà Carnaval amb gairebé la meitat del pressupost respecte a l'any passat

Dins l'àmbit de la cultura, la periodista de successos i cap d'investigació del Punt-Avui, Tura Soler, va presentar el seu llibre Rigor mortis. Els casos del forense Narcís Bardalet junt amb el forense i pediatre Narcís Bardalet, en un acte on van explicar algunes curiositats dels casos que es tracten al llibre.

Més info: Soler i Bardalet desgranen els casos més 'humans' del forense en un acte a Sant Cugat

D'altra banda, la Generalitat de Catalunya construirà un nou hospital públic entre Sant Cugat i Rubí que donarà servei a les dues poblacions i a Castellbisbal. Serà un hospital de dia que oferirà alguns serveis sanitaris com cirurgies ambulatòries, atenció urgent, hospitalitzacions de dia i proves com radiografies, endoscòpies o colonoscòpies. La demanda d'un hospital públic per Sant Cugat i Rubí fa anys que està sobre la taula i ha tingut diverses fases: de la construcció d'un hospital de referència a la compra de l'Hospital General.

Més info: Pas endavant per un nou hospital públic de dia entre Sant Cugat i Rubí

Més info: D'Hospital Vicente Ferrer a un hospital de dia: cronologia d'una reivindicació històrica

Finalment, durant aquesta setmana, hem vist com avancen les obres del nou Teatre de La Unió, les quals estan en previsió de ser finalitzades aquest 2024. El nou teatre comptarà amb una capacitat de 400 persones, tindrà un teló italià i un escenari frontal.

Més info: Així serà el nou Teatre de La Unió: previst pel 2024 i amb 400 butaques

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem