Un pregó en vers reivindica la tasca del Muntanyenc a Sant Cugat

Sant Cugat ja està oficialment de Festa Major, després que el Club muntanyenc hagi obert les celebracions amb el tradicional pregó que, enguany, ha estat marcat per la calor intensa

El Pregó de Festa Major ha encetat oficialment les jornades de celebració a Sant Cugat, enmig d'un dia marcat per una calor intensa que perdurarà durant tota la festivitat. El Club Muntanyenc ha estat l'encarregat de pregonar-lo, amb motiu del seu 75è aniversari, en boca de tres persones per representar el passat, el present i el futur del club i la ciutat, i amb una estructura original, ja que s'ha pregonat amb vers: "Fa 75 anys i dies, que a redós de Barcelona, amb poques peles i poca gent, va néixer el Club Muntanyenc", han dit els pregoners, abans d'afegir: "De la capital però, vam separar-nos ben aviat, que el Muntanyenc de Sant Cugat volia viure en llibertat."

En aquest sentit, en el pregó, han volgut destacar el paper del Muntanyenc en el desenvolupament del teixit associatiu que té en l'actualitat Sant Cugat: "Va ser a la plaça d’Octavià i en un primerenc Muntanyenc, on l’esbart van començar. Va a ser a la plaça Barcelona i en un muntanyenc més tardà on el primer castell es va enfilar. I ara ja veieu quin goig d’esbart i quins castells, cada cop més alts, cada cop més bells."

I també s'ha parlat del present: "Són del Club Muntanyenc: la rítmica i els passejants, la nòrdica i els tertulians, el català, l’anglès i l’alemany. Els del rocòdrom i les naturalistes, La Coral, i els de l’escola. Les lectores I els excursionistes. Fotògrafs, cinèfiles i pintors, artistes tots. Les ecologistes, els de l’esplai i les colònies. Els de la Marxa Infantil, que només un ja val per mil".

Per últim, han volgut fer èmfasi en el futur del club i de diferents activitats de la Festa Major: "Una experiència llarga i els brots de la joventut llauraran el futur del Club. Que redoblin els timbals que ressonin les trompetes i deixem-nos de punyetes"

 

Un pregó, però, que ha iniciat fent referència a la situació política del país i a la presó del santcugatenc Raül Romeva: "Als que hi sou, als que no hi sou. Raül Romeva, i tots. Ell ben content estaria de poder participar I amb nosaltres compartir aquesta Festa Major". A més, el Muntanyenc també ha desitjat "encerts i glòria" al nou Ajuntament. "Visca el Club Muntanyenc! Visca Sant Cugat! Visca la Festa Major!"

El pregó ha vingut precedit pel tradicional seguici, protagonitzat per les entitats de cultura popular del municipi, que després han explotat de rauxa amb l'esclat de Festa Major.

Més info: El Seguici i el pregó del Muntanyenc han donat el tret de sortida a la Festa Major

Mireia Ingla, ha volgut destacar l'orgull santcugatenc amb la Festa Major com a alcaldessa de Sant Cugat: "La gent de Sant Cugat estem molt orgullosos amb la nostra Festa Major, i estem molt orgullosos perquè és fruit del compromís de gairebé 100 entitats de la ciutat que organitzen activitats molt diferents". Un altre dels missatges que ha volgut llençar l'alcaldessa ha estat en contra de les violències masclistes: "Si alguna dona pateix alguna agressió masclista durant aquesta festa, ja no serà una festa tant fantàstica. Sant Cugat té tolerància 0 amb les agressions masclistes", ha dit Ingla.

 

Les millors imatges del seguici i el pregó.

Seguici d'inici i pregó de Festa Major 2019. Foto: Bernat Millet.

Les millors imatges del primer dia de Festa Major.

Seguici d'inici i pregó de Festa Major 2019. Foto: Bernat Millet.

La Festa Major al TOT

Segueix tota l'actualitat de la Festa Major al canal TOT Festa Major, i consulteu les activitats previstes a l'agenda. Tota l'actualitat la podeu trobar a les xarxes socials del TOT Sant Cugat, a Twitter, Facebook i Instagram. I des del divendres, 21 de juny, podeu trobar el programa TOT Festa Major juntament amb la revista. També podeu consultar el programa en format digital. No us perdeu res!

Més informació
 
Comentaris

Destaquem