El Seguici i el pregó del Muntanyenc han donat el tret de sortida a la Festa Major

La ciutat viu immersa en la celebració de la festa grossa fins al diumenge, 30 de juny

Sant Cugat del Vallès ja està oficialment de Festa Major. Una festa que ha arrencat la tarda d'aquest dijous, 27 de juny, primer amb el Seguici d'Inici i, després, amb el pregó del Club Muntanyenc des de la plaça de la Vila.

Seguici d'inici i pregó de Festa Major 2019. Foto: Bernat Millet.

La celebració arrencava a les 19 hores amb el repic de campanes i l'inici del Seguici des de la plaça d'en Coll. Un any més, les entitats de cultura popular i tradicional, acompanyant la corporació municipal, han recorregut el centre de la ciutat anunciant la Festa Major. Un seguici que enguany ha tingut com a novetat la incorporació de l'Entitat Sardanista.

 

Un cop la comitiva ha arribat a la plaça de la Vila, el Club Muntanyenc ha estat l'encarregat de pronunciar el pregó d'enguany. Un pregó marcat per una clara reivindicació del Muntanyenc i fet en vers: "Fa 75 anys i dies, que a redós de Barcelona, amb poques peles i poca gent, va néixer el Club Muntanyenc", han dit els pregoners, abans d'afegir: "De la capital però, vam separar-nos ben aviat, que el Muntanyenc de Sant Cugat volia viure en llibertat."

De fet, la llibertat ha estat un altre dels eixos centrals del pregó, i és que tant els pregoners com l'alcaldessa Mireia Ingla han tingut un record pel pres polític santcugatenc, Raül Romeva.

Les millors imatges del primer dia de Festa Major

 

Seguici d'inici i pregó de Festa Major 2019. Foto: Bernat Millet.

La Festa Major al TOT

Segueix tota l'actualitat de la Festa Major al canal TOT Festa Major, i consulteu les activitats previstes a l'agenda. Tota l'actualitat la podeu trobar a les xarxes socials del TOT Sant Cugat, a Twitter, Facebook i Instagram. I des del divendres, 21 de juny, podeu trobar el programa TOT Festa Major juntament amb la revista. També podeu consultar el programa en format digital. No us perdeu res!

Més informació
 
Comentaris

Destaquem