Cuina alegre i gustosa

Els productes de què us parlaré, a més d’alegres i gustosos, diré que també són econòmics, cosa que avui, tal com està el panorama, és d’agrair

Sempre que parlo d’aquest tema em refereixo als menuts dels que es diu que són “la cuina de temps de pobres i plats rics; nasqueren per apaivagar la gana i han viscut llorejaas pels gurmets més exigents”.

Els menuts són uns productes que provenen directament de l’escorxador, on tradicionalment s’obtenien a primera hora de la matinada. Per això és que trobem als voltants dels mercats els establiments on es cuinaven els menuts amb una elaboració no massa complexa, i que es servien a taula com a esmorzars de forquilla.

Per a tots els que ens agrada la cuina de menuts tenim la sort de conèixer un seguit de menjadors emblemàtics, com ara la Fonda Europa a Granollers on cada dijous, dia de mercat, els menuts eren els reis dels esmorzars de forquilla; a Caldes de Montbui, el restaurant Robert de Nola, del qual recordo plats com ara els medallons de peus de porc farcits; o el restaurant Sala, a Berga, amb un inoblidable carpaccio de menuts amb capipota; per degustar les tripes de bacallà amb albergínies, o un capipota amb salsa verda, podem entrar al menjador de l’Hotel Empordà, a Figueres; o a Can Massana, que des de l’any 1927 serveix uns magnífics ronyons al xerès o un capipota amb samfaina; sense oblidar els noms senyers d’alguns restaurants a Barcelona, com ara Can Gaig (morret de vedella rostit al forn); o el veterà Casa Leopoldo que ha estat més de 30 anys fent cuina de menuts; o Ca l’Isidre, del carrer de les Flors, o al carrer de l’Argenteria, on el Senyor Parellada us farà degustar uns deliciosos menuts, que si no sou aficionats, si entreu al seu menjador en sereu.

La cuina dels menuts és alegre i gustosa, però també econòmica. Animeu-vos, a casa també podreu cuinar-los, proveu-ho!

Més informació
 
Comentaris

Destaquem