Les 10 millors pel·lícules sobre la vellesa (4)

uècia és un país amb moltes comoditats, sostenible, sense fam, amb unes condicions de vida envejables, però amb un estil massa individualista

L'entitat AMICS DE LA GENT GRAN ha preparat un recull de les 10 millors pel·lícules de tots els temps "en què les persones grans són les protagonistes". Ells les recomanen perquè "lluny de prejudicis i estereotips, es pot veure i sentir de prop les vivències i angoixes d'aquesta etapa de la vida”.

Les anem analitzant en aquests articles.

1. A l'estany daurat

2. Amor

3. El becari

4. La teoria sueca de l'amor

5. Nosaltres a la nit

6. Facunda

7. Cent dies amb la tata

8. Notes de soledat

9. Arrugues

10.Up

LA TEORIA SUECA DE L'AMOR

És un documental de l'any 2015, de l'italià-suec Erik Gandini, guardonat a diferents festivals europeus. El seu objectiu és qüestionar la imatge idealitzada del benestar suec, mitjançant diverses experiències.

Suècia no ha sabut compatibilitzar el benestar econòmic amb el benestar social. Es tracten temes molt diferents, com la reproducció assistida, la família, les relacions entre pares i fills i entre homes i dones, la immigració, el desig de contacte físic, el suïcidi, la felicitat i les relacions per internet.

No obstant això, no totes les històries passen a Suècia. El documental va fins a Etiòpia, amb el doctor Eriksen, el qual ensenya la seva vida i parla de com seria de diferent si hagués viscut a Suècia i el sociòleg Zygmunt Bauman també aporta els seus comentaris i diu que una conducta individualista va contra la capacitat de socialització i afegeix que el problema és que a Suècia els problemes desapareixen i això no els fa ser més feliços, sinó al contrari, els acosta a la infelicitat.

Sembla com si les relacions, el contacte i l'amor fossin perjudicials per a la llibertat individual. La teoria sueca de l'amor és la mostra de diferents persones que lluiten contra la soledat d'una societat sense amor, però no cal ser suec per veure's reflectit en molts dels aspectes del documental.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem