El DSV Club Voleibol Sant Cugat aconsegueix la permanència a Superlliga Femenina

L'equip manté la màxima categoria estatal tres jornades abans que acabi la competició

DSV CV Sant Cugat 3 - Extremadura Arroyo 30 0

DSV CV Sant Cugat: Aina Berbel, Sílvia Araco, Carla Moreira, Paula García, Sara Julián i Alba Cardona -equip inicial-, Aitana García (lliure), Júlia Bonet, María García, Laura Alcalde, Crsitina Borja i Andrea Bové (lliure).

Extremadura Arroyo 30: Beatrix Meléndez, Gabriela Silva, Carmen Castaño, Yohana Rodríguez, Sokhna Gueye i Celia Bedmar -equip inicial-, Beatriz Gómez (lliure), Alba Pizarro i Kamilla Augusto.

Sets: 25-21 (24'), 25-16 (24'), 25-19 (25').

Àrbitres: F.J. Ferrato i E. Torrent.

Instal·lació: Pavelló de Valldoreix.

Públic: 450 espectadors.

Jornada: 19a jornada de Superlliga Iberdrola.

Quan falten 3 jornades perquè acabi la Superlliga Iberdrola, la màxima categoria del voleibol femení estatal, el DSV CV Sant Cugat ha aconseguit, matemàticament, la permanència a la categoria. Les de Rafa Ruiz han superat per 3 sets a 0 l'Extremadura Arroyo 30, 11è i últim amb 5 punts, en zona de descens, aquest dissabte 4 de març, a la tarda, al pavelló de Valldoreix.

El DSV CV Sant Cugat només ha patit en els primers punts del primer set, en què ha hagut de remuntar un 1 a 6 advers. Amb una rematada de Carla Moreira, l'equip s'ha posat per primera vegada per davant en el marcador, amb un 13-12. A partir de llavors, les jugadores locals ja han encarat el partit i no han sofert massa problemes per guanyar els tres sets.

Les santcugatenques han aconseguit la cinquena victòria al campionat i, per primera vegada aquesta temporada, han guanyat per 3 sets a 0. Fins aleshores havien derrotat l'Extremadura Arroyo 30 (2-3), el Feel Volley Alcobendas (3-2), el IBSA CV Gran Canaria (3-2) i el VP Madrid (3-1).

Set temporades a Superlliga Femenina

Només acabar el partit, les jugadores del DSV CV Sant Cugat ho han celebrat a la pista. FOTO: Lali Álvarez

Amb aquesta ja són set les temporades que el CV Sant Cugat ha militat a Superlliga Femenina, sent, així, amb el CVB Barça, l'equip català que més vegades ha competit a la màxima categoria estatal. Ho ha fet en les temporades 2016-2017, 2013-2014, 2004-2005, 2003-2004, 2002-2003, 1996-1997 i 1995-1996. El RCD Espanyol ho va fer en quatre ocasions; el Club Natació Sabadell, en tres, i el Sagrat Cor, en una. S'han jugat un total de 27 edicions.

Ruiz: "Si hem aconseguit la permanència és gràcies a tot l'equip"

Després del partit, Rafa Ruiz, entrenador del DSV CV Sant Cugat, ha assenyalat que "aquest partit estava marcat en el calendari des d'abans de començar la lliga. Sabíem que aquí ens hi jugaríem molt. Hi hem arribat en una situació amb molt avantatge perquè quatre jornades abans d'acabar la lliga hem pogut decidir si ens salvàvem o no. Era un somni i ho hem materialitzat". Ruiz també ha dit que "estic molt orgullós, molt feliç pel treball de l'equip que s'ha vist reflectit amb aquesta permanència. Si hem aconseguit la permanència és gràcies a tot el col·lectiu". El tècnic també ha afegit que "em toca a mi sortir a la foto, però aquest és el treball de molta gent, com de Miquel Martínez, Martín Fernández o Arseni Llenas".

Començar a planificar la pròxima temporada

Paula García i Carla Moreira, en una acció de bloqueig. FOTO: Lali Álvarez

L'entrenador santcugatenc reconeix que ara serà el moment de començar a planificar la pròxima temporada 2017-2018. "A partir d'ara ens haurem de començar a seure a parlar amb les jugadores, què volen elles i què volem nosaltres. És important que aconseguim mantenir aquest grup". Respecte a la continuïtat de la brasilera Carla Moreira, màxima anotadora de Superlliga, el tècnic ha dit que "amb la Carla ja hi estem parlant. Em consta que ella vol continuar i nosaltres volem que continuï".

Seguirà Carla Moreira?

La jugadora brasilera del DSV CV Sant Cugat, l'única estrangera de l'equip, encara no ha decidit el seu futur. Després del partit ha assegurat que "a Sant Cugat m'han tractat molt bé, m'agrada molt. No sé on estaré la pròxima temporada, però espero quedar-me aquí. Hem parlat amb el club i m'han proposat renovar".

Però la continuïtat de Carla Moreira al DSV CV Sant Cugat no està gens clara. És una de les màxims anotadores de la categoria i, segur, que rebrà ofertes. Ella mateixa detalla que "fins ara no he rebut cap oferta, però a partir d'ara no sé si algun club em trucarà. Espero que em truquin perquè he fet una bona temporada". El que sí que està clar és que Carla Moreira jugarà els tres últims partits de lliga i, després, marxarà al Brasil, on decidirà el seu futur a la lliga espanyola.

Rafa Ruiz: "M'agradaria seguir"

Pel que fa a la seva continuïtat, Ruiz ha assegurat que "a mi m'agradaria seguir, fa deu anys que estic en el club. Estic molt orgullós de pertànyer en aquest club. M'encanta tenir la sensació que hem aconseguit que Sant Cugat sigui gran, de mantenir l'equip a la màxima categoria estatal".

L'objectiu per acabar la temporada

En aquestes últimes tres jornades de campionat, per a Rafa Ruiz "l'objectiu és seguir creixent i, sobretot, està el més amunt possible a la classificació. Que l'equip segueixi tenint aquestes bones sensacions. No ens conformem amb la permanència i ja està, sinó que cal seguir treballant per créixer i ser millors cada dia".

En les últimes tres jornades de lliga, el DSV CV Sant Cugat ha de visitar el Naturhouse Ciudad de Logroño i el Feel Volley Alcobendas, i ha de rebre el Fígaro Peluqueros Haris.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem