Sant Cugat sol·licita que es faci una revisió cadastral local

La moció, presentada conjuntament per ERC-MES i Convergència, ha rebut el suport de tots els partits excepte C's, que s'ha abstingut

El Ple municipal ha aprovat aquest dilluns, 18 de gener, una moció d'ERC-MES i Convergència amb què manifesta el seu interès a determinar un nou valor cadastral per a la totalitat dels béns immobles del municipi i sol·licita a la Direcció del Cadastre del Ministeri d'Hisenda que promogui la realització d'un procediment de nova valoració cadastral col·lectiva de caràcter general durant l'any 2016. El Ple també s'ha compromès a establir en el marc de la Comissió informativa d'Economia i Hisenda, un procediment d'informació i anàlisi del desenvolupament de la nova ponència de valors.

El valor cadastral dels béns immobles urbans i rústics d'un municipi es determinen mitjançant els procediments de valoració col·lectiva de caràcter general (PVCCG). Els PVCCG s'inicien prèvia manifestació de l'interès de l'ajuntament corresponent al detectar-se diferències substancials entre els valors actuals del mercat actual i els que van servir de determinació dels valors cadastrals vigents. Els PVCCG també requereixen l'aprovació d'una ponència de valors total.

Els arguments

Segons ERC-MES i CDC, la darrera revisió cadastral va ser efectiva en ple augment exponencial dels preus dels immobles, i en l'actualitat els valors d'aquests immobles han pogut experimentar diferències clares respecte a la matriu cadastral.

"Nosaltres no volem reclamar que baixi l'IBI al 50%, sinó que tinguem tots els habitatges de Sant Cugat d'acord amb la realitat actual", ha explicat Ferran Villaseñor, regidor d'ERC-MES. Ha detallat que no és una moció com la de C's, que demanava una rebaixa, sinó "una fotografia real del valor cadastral actual".

Carles Brugarolas, regidor d'Economia, ha reconegut que "donar suport a mesures que nosaltres volem fer no és cap problema" i que, per tant, tornaran a demanar, i ha subratllat tornar, que es revisi el valor cadastral.

PP, PSC, ICV-EUiA i CUP han votat a favor de la moció, mentre que C's s'ha abstingut, perquè ha explicat Sergio Blázquez que els "genera dubtes".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem