El canvi de prestació de l'OMET, el Pla Antifrau i l'adeu a Gibert han centrat el ple

A més, durant la sessió plenària, s'han presentat 3 declaracions de la junta de portaveus, 2 mocions institucionals i s'han aprovat 2 mocions

Sant Cugat ha celebrat una nova sessió ordinària del ple municipal, el dilluns 20 de juny, una sessió en la qual el canvi en la forma de prestació del servei públic de l'OMET, l'aprovació del Pla de mesures antifrau o la pacificació dels entorns escolars estat els temes protagonistes. A més, aquest ha estat el darrer ple de la tinent alcalde Núria Gibert (CUP Sant Cugat), la qual va anunciar el mes de maig que renunciava al seu càrrec.

Així doncs, el municipi compta amb un nou Pla de mesures antifrau, després que s'hagi aprovat dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resilència espanyol. D'altra banda, el Ple Municipal ha decidit que l'OMET gestioni de manera directa l'esport santcugatenc. Amb aquesta nova proposta, l'Ajuntament externalitzarà les relacions amb els clubs, la cessió de pistes o la gestió dels campus, entre altres coses.

Més info: L'OMET assumirà una gestió directa de l'esport santcugatenc

A més, Sant Cugat ha anunciat que de cara a l'any vinent, divendres 3 de març (Sant Medir) i el dijous 29 de juny (Sant Pere) tornaran a ser els festius locals.

Més info: Ja són oficials les festes locals pel calendari de 2023

Finalment, el Ple Municipal ha dit adeu a la tinent alcalde Núria Gibert (CUP Sant Cugat), la qual ha renunciat a la seva acta de regidora, que ara ocuparà Oriol Sánchez, número 8 a la llista de la CUP. Amb això, Gibert ha agraït la gent que l'ha acompanyat en aquest periple i ha reivindicat la importància d'haver combatut contra les desigualtats. 

Més info: Gibert s'acomiada del Ple Municipal reivindicant els ajuntaments

Suport als refugiats i al col·lectiu LGTBI

Durant la sessió plenària de juny, el Ple Municipal ha presentat 3 declaracions de la junta de portaveus. Amb això, Sant Cugat ha mostrat el seu suport a les persones refugiades i al col·lectiu LGTBI, mentre que ha rebutjat el maltractament a la gent gran.

Més info: Sant Cugat mostra el seu suport a les persones refugiades

Més info: Sant Cugat rebutja el maltractament a la gent gran

Més info: Sant Cugat es posiciona al costat dels drets LGTBI

D'altra banda, i mitjançat 2 mocions institucionals, Sant Cugat ha anunciat que pacificarà els entorns escolars amb l'objectiu d'apostar per una mobilitat sostenible. A més, el municipi ha reclamat l'obertura de tots els centres sanitaris locals durant tot l'any.

Més info: La pacificació dels entorns escolars, prioritat per a Sant Cugat

Més info: Sant Cugat reclama l'obertura de tots els centres sanitaris locals durant tot l'any

Pel que fa a les mocions dels grups municipals, Sant Cugat s'ha compromès a promoure la construcció d'intercanviadors ferroviaris i millorar la línia R8 de RENFE i ha mostrat el seu rebuig a l'espionatge polític a les persones vinculades a l'independentisme català. Una moció a favor dels fons europeus Next Generation, per contra, ha estat rebutjada pel Ple Municipal.

Més info: Sant Cugat aprova la moció que promou la construcció de dos intercanviadors ferroviaris

L'habitatge i l'estat dels carrers, en l'audiència pública

Finalment, durant l'audiència pública, els ciutadans han estat crítics amb el mal estat d'alguns dels carrers de Sant Cugat. A més, el Sindicat de Llogateres ha acostat la seva preocupació per la dificultat a l'habitatge per alguns santcugatencs.


Més info: Una cinquantena de persones a l'audiència pública: destaca l'habitatge i urbanisme

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem