L'Hospital General i la seguretat a Sant Cugat, al ple municipal

Un centre per animals, els acors de pau a Colòmbia i els impostos locals, altres qüestions

La situació de l'Hospital General de Catalunya serà una de les qüestions principals del ple municipal d'octubre, que se celebra aquest dilluns, dia 24, a partir de les set de la tarda a l'ajuntament de Sant Cugat. A les 18.30 hores hi ha el torn de participació ciutadana, oberta a tots els santcugatencs que vulguin expressar públicament la seva opinió.

Convergència i Ciutadans presenten conjuntament una moció per per instar la Generalitat de Catalunya que deixi sense efecte l’acord adoptat d’excloure l’Hospital General de la xarxa pública. En l'últim ple municipal, el centre hospitalari ja va ser protagonista del debat amb la presència de treballadors a la sala, que van mostrar el seu rebuig a la sortida de l'hospital de la xarxa pública i van defensar els seus llocs de feina.

La seguretat és un dels altres punts importants de la sessió plenària d'aquest dilluns i el govern farà la dació de compte del Pla Local de Seguretat de Sant Cugat, que ja ha estat aprovat i està en marxa. Un pla que, segons la tinenta d'alcalde Carmela Fortuny, "ha d'incrementar el nivell de seguretat de la ciutadania i estableix una millora en els protocols de seguretat".

El govern també porta a aprovació inicial les ordenances fiscals del 2017, és a dir, els impostos locals que paguen els santcugatencs. Com a principal titular, l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) ni augmenta ni disminueix respecte al 2016.

Les mocions

Colòmbia, animals, solidaritat o exèrcit espanyol són algunes de les temàtiques de les mocions que presentaran les set formacions polítiques del ple municipal de Sant Cugat. Les pràctiques militars a Collserola tornaran al ple, després que fa més de quatre anys s'aprovés una moció de rebuig a la presència militar al Parc Natural sense que les maniobres s'hagin aturat. En aquesta ocasió serà ERC-MES qui reclamarà que Sant Cugat es declari municipi de Cultura de pau i lliure de pràctiques militars.

Els animals també seran protagonistes amb una proposta del regidor no adscrit Dimitri Defranc per la creació d'un Centre d'Acollida d'Animals Domèstics a Sant Cugat, que actualment no compta amb cap refugi municipal d'animals. Referent a les entitats, una de les propostes de Ciutadans és que l'Ajuntament cedeixi locals de propietat municipal a les associacions que en necessitin. 

El grup municipal d'ERC-MES també proposarà una moció sobre les titulitzacions de les hipoteques i els desnonaments que promouen els bancs executant hipoteques que van ser transferides a fons de titulització, pràctica contrària a dret, segons els republicans. Per la seva banda, la CUP-PC reclamarà la inclusió de clàusules socials en els plecs de condicions per l’adjudicació dels serveis externalitzats per l'Ajuntament amb l'objectiu de garantir condicions laborals dignes als treballadors que facin tasques pel municipi.

La creació d'un Consell Municipal de Família serà una de les propostes del Partit Popular per aquest ple municipal. ERC-MES i ICV-EUiA presentaran conjuntament una moció en defensa de la titularitat catalana de les vies que es construeixin al Vallès.

La situació a Colòmbia, en ple procés de pau entre les FARC i el govern, rebrà el suport santcugatenc a través d'una moció conjunta entre Convergència i PSC per donar suport als acords de pau colombians. Finalment, Convergència, C’s,  ERC-MES, PSC i PP mostraran públicament el seu suport als 25 anys de La Marató de TV3 amb una moció conjunta.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem