El sou de l'oposició i 20 milions d'euros a l'Àrea Metropolitana, al ple municipal

Sant Cugat requerirà a l'Àrea Metropolitana de Barcelona que li pagui 20 milions d'euros pels diners que no ha posat al servei d'autobusos de la ciutat

L'Ajuntament de Sant Cugat emprendrà accions contra l'Àrea Metropolitana i li exigirà el pagament de 20 milions d'euros. El motiu és que l'Àrea Metropolitana de Barcelona és des del 2010 la responsable del servei de transport urbà de Sant Cugat, però des de llavors maig ha assumit la gestió ni el cost econòmic. Per això, ara el Consistori requerirà a l'administració que es faci càrrec de totes les despeses de caràcter retroactiu. Aquesta és una de les propostes que es portarà al ple municipal de març, que se celebra aquest dilluns 18 de març a partir de les 15 h i que es podrà seguir al web del TOT. 

En l'àmbit econòmic, el govern de Junts i ERC presentarà la liquidació pressupostària del 2023 i que constatarà que l'Ajuntament de Sant Cugat va tancar l'any amb un dèficit de 22,3 milions d'euros. Paral·lelament, s'aprovarà un increment de les retribucions dels regidors de l'oposició i als grups polítics del ple municipal de Sant Cugat d'un 5%, amb caràcter retroactiu des de l'1 de gener de 2024.

Més info: L'Ajuntament de Sant Cugat tanca el 2023 amb un dèficit de 22,3 milions d'euros

La sequera i els incendis

Pel que fa a medi ambient, l'Ajuntament adjudicarà el contracte de serveis de manteniment de vegetació contra incendis forestals. Un contracte d'uns 400.000 euros anuals i que duplica el que hi havia fins ara, amb l'objectiu d'augmentar la prevenció dels incendis. A més, l'Ajuntament ha presentat a l'Àrea Metropolitana els equipaments municipals que es consideren refugis climàtics (biblioteques, centres cívics, etc) i que a l'estiu han d'oferir opcions a la ciutadania per escapar de la calor. Per ara, les piscines municipals del Parc Central i La Floresta no es poden incloure i, per tant, no es podran omplir si la sequera persisteix.

Més info: Les piscines municipals de Sant Cugat podran obrir si es consideren refugis climàtics

D'altra banda, hi haurà dues declaracions de la Junta de Portaveus sobre el Dia Internacional de les Dones i de suport a l'antifeixisme i contra les agressions feixistes a Castelló de la Plana el 2 de març de 2024. A més, tres mocions comptaran amb el suport de tots els partits: l'assumpció dels costos de les franges de Protecció Civil, la commemoració del 250è aniversari del Pi d'en Xandri i la creació d'un nou grup d'I2 a l'Escola Bressol de Valldoreix.  

Més info: Junts vol que 2024 sigui l'any Pi d'en Xandri

Finalment, els partits polítics presentaran nou mocions al ple municipal

  • Moció d'En Comú Podem, Junts i ERC per l'establiment d'un sistema de beques que garanteixi l'accés universal d'infants i joves a les activitats extraescolars.
  • Moció d'ERC i Junts per a l'establiment de mesures compensatòries per als ajuntaments per tal de compensar els canvis en la base imposable de l'Impost de Plusvàlues. 
  • Moció d'ERC i Junts amb motiu del Dia internacional contra la discriminació. 
  • Moció del PSC i En Comú Podem per demanar l'adhesió a la ILP per a la proposició de llei de garanties de finançament del sistema educatiu català per un mínim del 6% del PIB per a l'educació.
  • Moció del Partit Popular per a no incrementar la pressió fiscal a Sant Cugat.
  • Moció del Partit Popular reclamant l'elaboració i aprovació d'un Pla Local de Seguretat.
  • Moció de la CUP per la democratització i dignificació de les cures.
  • Moció de VOX per eliminar les zones de baixes emissions.
  • Moció de VOX Sant Cugat per a la modificació i supressió del Tribut Metropolità. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem