El govern insisteix: l'exclusió de Torre Negra de Collserola "no afecta la protecció"

El govern català ha fet efectiva la sentència del Suprem que deixava l'àmbit santcugatenc fora del Parc Natural de Collserola

El govern de Sant Cugat ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat davant l'exclusió efectiva de Torre Negra del Parc Natural de Collserola. Fonts del Consistori han assegurat al TOT que "aquesta exclusió no afecta la protecció" d'aquest entorn i afirmen que "en cap cas és possible la construcció de 2.800 habitatges tal i com pretén la constructora Núñez i Navarro".

És la resposta municipal després que el govern de la Generalitat hagi fet efectiva la sentència del Tribunal Suprem, que dictaminava que aquest paratge santcugatenc no tenia les característiques necessàries per formar part del Parc Natural, i hagi deixat fora de Collserola l'entorn del Pi d'en Xandri.

Des del govern emfatitzen que "l'exclusió de Torre Negra del Parc Natural de Collserola no afecta la seva classificació urbanística, que continua sent no urbanitzable".

Cal recordar que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va tumbar aquesta qualificació en una sentència recorreguda per l'Ajuntament, que també ha començat a tramitar una nova modificació urbanística per tornar a definir l'àmbit com a no urbanitzable.



"L’Ajuntament referma una vegada més la voluntat de preservar Torre Negra com un espai lliure de la urbanització. Aquesta voluntat es basa en el propi model urbanístic de la ciutat i en una voluntat majoritària de la ciutadania que des de fa dècades demana la preservació d’aquest espai natural", afegeix el Consistori.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem