La Mirada, robatoris i la Diada Nacional, el més destacat de la setmana a Sant Cugat

La detenció del fill del cònsol de Xile per robatoris a Sant Cugat ha estat una de les notícies més sorprenents de la setmana

La Mirada ha protagonitzat bona part de l'actualitat informativa de la setmana de l'11 de setembre a Sant Cugat. Per començar, uns 300 infants, famílies i mestres es van manifestar el dimarts 12 de setembre per reivindicar una escola digna, reclamar la construcció de l'edifici definitiu i la millora de les condicions actuals. Així, van posar de manifest que des del 2016 conviuen amb barracons i ja sumen més de 450 infants en unes condicions molt millorables.

Més info: La Mirada diu prou: 300 persones reclamen "una escola digna i adequada"

En aquest context, l'Ajuntament de Sant Cugat es va reunir amb l'Associació de Famílies, la direcció del centre i el Departament d'Educació. De la reunió hi va sorgir el compromís que el curs vinent l'escola podrà començar amb total normalitat, ja que els nous mòduls necessaris s'instal·larien abans de l'estiu. D'altra banda, el govern santcugatenc de Junts i ERC va donar a conèixer una ubicació alternativa per l'escola definitiva, en cas que la resolució de la via judicial que està aturant la construcció de l'edifici al Bosc de Volpelleres no es "favorablament". És a dir, en cas que la justícia no permeti la construcció de La Mirada al Bosc de Volpelleres o es dilati molt en la seva decisió. L'alternativa plantejada, sense detalls ni assegurar-ne la viabilitat, és l'aparcament del costat de l'Olivera.

Més info: L'Ajuntament proposa una nova ubicació per La Mirada si la via judicial no es desencalla

Concentració davant l'Escola La Mirada. FOTO: Bernat Millet.

Concentració davant l'Escola La Mirada. FOTO: Bernat Millet.

Tot plegat ha fet posicionar el veïnat, que ha tornat a manifestar la seva divisió. L'Associació de Veïns de Volpelleres ha demanat abandonar el projecte del Bosc i apostar per la nova ubicació. Des de SOS La Mirada, alerten que aquest pla B implicaria molt més temps i reinvidiquen mantenir, per ara, el projecte inicial al Bosc de Volpelleres.

Més info: SOS La Mirada defensa la ubicació de l'escola al Bosc de Volpelleres

La Diada Nacional de Catalunya

La setmana va arrencar amb la celebració de la Diada Nacional de Catalunya a Sant Cugat i la tradicional ofrena de flors a Rafael Casanova per part d'entitats i partits polítics. L'alcalde Josep Maria Vallès va reivindicar la llengua catalana i el dret a decidir durant el discurs institucional per l'Onze de Setembre. Per la seva banda, el president de Valldoreix, Juanjo Cortés, va aprofitar la commemoració per defensar el paper de les EMD "per tal de construir una Catalunya més pròspera i millor". No et perdis les millors imatges de la Diada!

Més info: Vallès reivindica la llengua i el dret a decidir durant el discurs de l'Onze de Setembre

Més info: Cortés reivindica una llei per les EMD en l'acte institucional de la Diada

Festes Majors

Paellada de Festa Major. FOTO: Ale Gómez

Paellada de Festa Major de Les Planes. FOTO: Ale Gómez

Les celebracions han omplert de vida els carrers de Sant Cugat durant els últims dies. Les Planes va tancar quatre dies de Festa Major el dilluns 11 de setembre, després d'arrencar la festa grossa amb un pregó que va posar de manifest l'esperit comunitari del barri. Per la seva banda, Volpelleres i Valldoreix viuen la seva Festa Major durant aquest cap de setmana del 15 de setembre. Antonio Zamora, veí històric valldoreix, va reclamar més polítiques pels joves en el pregó de Valldoreix. A Volpelleres, els paradistes del mercat van ser els protagonistes d'encentar la festa, amb un discurs reivindicatiu i de denúncia per la situació de l'equipament.

Més info: Les Planes acomiada la Festa Major després de quatre dies d'activitats molt participatives

Més info: Zamora reivindica habitatge pels joves en el pregó de la Festa Major de Valldoreix

Més info: Volpelleres reclama un mercat ple i digne al pregó de la seva Festa Major

Robatoris i habitatge

Membres del Bloc l'Escaleta han abandonat l'edifici després de 3 anys i mig d'okupes

Membres del Bloc l'Escaleta han abandonat l'edifici després de 3 anys i mig d'okupes

 

La setmana ha deixat altres notícies destacades a Sant Cugat. Una de les més sorprenents va ser la detenció del fill del cònsol de Xile a Barcelona, que va utilitzar el cotxe oficial per cometre robatoris a botigues de telefonia a Sant Cugat. Cal recordar que en les últimes setmanes s'havien registrat robatoris a les botigues de Vodafone i Orange del carrer de Santiago Rusiñol.

Més info: Detenen el fill del cònsol de Xile per robatoris a Sant Cugat

En l'àmbit social, els ocupants del Bloc de l'Escaleta van abandonar l'immoble, tal com havien pactat amb la propietat, fent una denúncia de la situació de l'accés a l'habitatge a Sant Cugat. Per la seva banda, La Farga i La Vall han anunciat que deixen enrere la falda de l'úniforme escolar, canviant-la per la faldilla-pantaló. 

Més info: La Farga canviarà part de l'uniforme de les alumnes i inclourà la faldilla-pantaló

Finalment, han arrencat les eleccions a la Cambra de Terrassa, les inscripcions de La Marxa Infantil ja estan obertes i l'alcalde ha anunciat els dies que atendrà personalment a la ciutadania. 

Més info: L'alcalde atendrà personalment els santcugatencs un dia al mes a l'Oficina d'Atenció

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem