Les obres de millora de Can Borrull posaran voreres a la carretera de Vallvidrera

Els veïns fa anys que reclamen la urbanització d'aquest barri de les Planes, que compta amb una seixantena de cases

Les obres de millora del barri de Can Borrull de les Planes ja estan en marxa i la previsió de l'Ajuntament és que finalitzin a l'estiu de 2019. Els veïns d'aquest barri de Sant Cugat, ubicat a l'entorn de la carretera de Vallvidrera, feia anys que reivindicaven la seva urbanització. De fet, les obres s'havien d'haver enllestit feia anys i els veïns han mostrat la seva indignació en més d'una ocasió.

L'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, ha visitat les obres aquest 21 de novembre i ha recordat els "més de vint i trenta anys que els veïns i veïnes han defensat aquesta obra necessària". "De la cooperació amb els veïns i veïnes et trobes una situació en positiu", ha afegit Fortuny, que ha anticipat que la previsió és que les obres s'enllesteixin al juny: "És un bon moment per Can Borrull i per les Planes".

El pressupost de les obres és d'1,6 milions d'euros, que es financien amb una subvenció de la Diputació de Barcelona. Estan adjudicades a l'empresa Artífex Infraestructuras.

Així són les obres

can borrull 17

Un dels objectius és millorar la seguretat a la carretera de Vallvidrera FOTO: Bernat Millet

"Hi ha tres grans intervencions: el nivell de seguretat que ha de tenir el pas per la carretera de Vallvidrera, la urbanització i per la inundabilitat de la riera i les cases", ha explicat l'alcaldessa, que ha comentat que l'objectiu és que els veïns i veïns puguin viure "en les millors condicions".

Un dels objectius de les actuacions és millorar la mobilitat i la seguretat a la carretera de Vallvidrera i el projecte busca pacificar el trànsit en aquest tram. És per això que s'ampliarà la calçada i es faran voreres de dos metres a banda i banda de la via en bona part d'aquest tram de la carretera de Vallvidrera.

Així mateix, les obres han de servir per augmentar la seguretat dels habitatges adjacents a la riera i es construirà un mur de formigó per protegir les cases de possibles inundacions. De fet, les pluges del passat 15 de novembre van desbordar la riera i els jardins d'algunes de les cases es van inundar.

D'altra banda, les obres permetran dotar el barri de serveis urbanístics per la seixantena de finques que encara no en disposen. Entre altres, es fara una nova xarxa d'aigües pluvials i una millora de la xarxa d'aigües residuals, ja que part de les cases encara aboquen les aigües residuals directament a la riera. També es farà una nova canonada d'aigua potable, enllumenat i la renovació dels semàfors, amb detecció de velocitat.

can borrull 50

Es reforçaran els murs d'alguns habitatges que toquen a la riera de Vallvidera, que en aquset punt està soterrada però es va desbordar el passat 15 de novembre FOTO: Bernat Millet

Un barri amb història complicada

El barri de Can Borrull, integrat per una seixantena de cases, es va construir als anys 60 i el Pla Generali Metropolità de 1976 no el va reconèixer, cosa que provocava que fos il·legal. Després d'anys de reivindicació veïnal, el 2007 es va legalitzar el barri.

Més info: Per quan la legalització del barri de Can Borrull?

Els veïns van continuar reclamant les millores pel barri i el 2014 l'Ajuntament de Sant Cugat va presentar un pla de millora, que no va convèncer els veïns ni a entitats com l'Agència Catalana de l'Aigua. Així, es va refer el pla i finalment les obres van començar al desembre de 2017.

Els veïns finalment no hauran d'abonar quotes d'urbanització, ja que dels 3,2 milions d'euros de pressupost previstos inicialment, es va quedar en 1,66 milions.

can borrull 46

La vorera començarà en aquest tram de la carretera de Vallvidrera FOTO: Bernat Millet

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem