25 anys = generació = projecció

El passat 23 de març a la Pedrera de Barcelona es va fer la presentació d’un projecte de recerca vers el canvi climàtic patrocinat per la Fundació Obra Social de Caixa Catalunya (http://www.creaf.uab.cat/accua/), en el qual, diferents ponents van explicar com sèries temporals mínimes de 25 anys sén les necessàries per fer projeccions, en aquest cas climàtiques, quedi clar que tant sols projeccions, prediccions no, ja que el futur és impredictible.

Tenim la tradició de celebrar els aniversaris, però en el terreny de les institucions, es prefereix fer-ho per períodes més llargs, generalment als 25, 50…100 anys, és dir, per lapsus de generació en generació, segons els especialistes biomètrics. Doncs aquest any, el Club de Rugbi Sant Cugat fa els seus primers 25 anys, canvia de generació i és important, tant pel que s’ha fet, però sobretot pel que cal fer.

Si valorem els dos fets apuntats, sèrie temporal i generació, potser podrem fer una valoració del perquè és interessant fer 25 anys, més enllà d'haver tingut la sort de passar vida. Aquests 25 anys estan fets de bons, normals i dolents records. Sòn una petita part de l’historia associativa esportiva del nostre municipi i tota la nostra història com a Club. Hi trobarem els iniciadors, els consolidadors, els socis, les anècdotes, els jugadors, els partits èpics, els títols....les derrotes, les pèrdues, les discussions, les emocions....Per tant, tenim tota una munió de dades objectives: D’on vam sorgir, com vam evolucionar i perquè.

Tot això s’ha fet en 25 anys, en una generació, per tant, els que ara vindran ja seran uns altres, connectats, relacionats...però uns altres. Per tant, tenim l’ informació, per una part i la necessitat, per una altra de projectar el Club vers el futur, vers altres situacions, persones, institucions, necessitats, il·lusions....Cal fer-ho per poder seguir gaudint del nostre esport, per nosaltres el millor....i amb aquestes projeccions pensades per altres, cal plantejar l'hipòtesi com volem que a mitjan segle XXI el rugbi es consolidi en l¡àmbit de poble i comarca, volem que sigui per tothom, volem que sigui amateur(?), volem una relació amb les entitats no intervencionista ni proteccionista...

Amb les dades passades, amb les hipòtesis de futur i amb la mentalitat clara que ho fem per un altre generació, la celebració dels 25 anys no estant sols alegre per se, és magnifica perquè es el primer dia dels 50 anys de la nostra història, de l’història dels que vindran.

Benvinguts a gaudir dels molts i diferents actes que farem al llarg d’aquest any.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem