No als peatges però sense demagògia

També jo sóc dels que pensa que és injust i abusiu que els ciutadans catalans estem obligats a pagar tants peatges, i que cal trobar-hi una solució, tot i entendre que les autopistes requereixen un manteniment i que aquest ha de sortir dels qui en fem ús.

En aquests dies on les campanyes contràries a pagar peatges són actualitat, cal recordar que l’única barrera d’un peatge que s’ha aixecat a Catalunya, ha estat la de la B-30 a Sant Cugat, i ho va fer un Govern del Partit Popular.

Quantes vegades l’Ajuntament de Sant Cugat ha aprovat mocions al Plenari reclamant descomptes o supressions del peatge dels Túnels de Vallvidrera pels residents a la nostra ciutat? Jo en recordo unes quantes i desgraciadament no s’ha aconseguit fins ara cap resultat, malgrat penso que hi hem de seguir insistint.

Lamentablement TABASA, l’empresa pública depenent de la Generalitat de Catalunya que gestiona aquest peatge, no ha fet mai un gest cap a la nostra ciutat, i només fa que pujar any rere any el cost per aixecar la barrera.

És important recalcar que, malgrat el que alguns intenten fer creure, l’Estat aquí poc té a veure, doncs l’únic que percep dels usuaris de les autopistes catalanes és una petita part de l’IVA sobre el preu del peatge. Per tant, aquells qui culpen a Madrid, que deixin de fer demagògia i deixin de mentir. Qui té la principal responsabilitat en aquesta qüestió és el Govern de Catalunya que gestiona la majoria de peatges i precisament els més cars i no cal anar més lluny a buscar culpables.

I tornant a les campanyes per acabar amb els peatges a les autopistes catalanes, recordo quan abans de les eleccions autonòmiques que varen portar a Pasqual Maragall a governar Catalunya en el primer tripartit, Esquerra Republicana de Catalunya presentava una campanya semblant a la que duu a terme en l’actualitat en la que assegurava que amb ells al govern s’acabarien els peatges a Catalunya. Quina va ser la seva gestió al Govern de la Generalitat respecte aquest assumpte? No tant sols no en van eliminar cap sinó que els van pujar. És surrealista doncs, que es posin al front de la protesta ciutadana aquells que quan van governar no van ser capaços de realitzar el que van prometre i ho facin com si ells no tinguessin cap responsabilitat en la qüestió. I per cert, ja que volen donar exemple, quan tornaran els diputats d’aquesta formació els Teletac que utilitzen dia sí i dia també? Demagògies no, si us plau.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem