El pèsol destaca pels següents nutrients: hidrats de carboni, proteïnes, vitamines del complexe B, C i potassi, provitamina A, vitamina E i magnesi, però també ferro, magnesi, zenc i fibra. Els podem menjar crus, congelats, cuinats (5-10 minuts), secs o en conserves.
El Pere López va cuinar una “pesolada”, un plat senzill, però molt apetitós. El que porta més feina és desgranar-los; doncs mans a l’obra al DOM. Mentres, el xef prepara una base de sofregit per a uns quants quilos de pèsols, adjuntant-hi unes fabetes. A banda s’han netejat uns calamarsons de platja barrejant-los amb la pesolada tot ofegant-ho a la cassola. Un plat ràpid i digestiu.
Per acompanyar la pesolada, el José L. Oñate ens ha preparat uns lloms de lluç a la Donostiarra a la planxa, amb un toc de bitxo, julivert i una vinagreta de Chardonnay; un plaer per al paladar! Com a beguda un “Preludi”, blanc Penedès, de Raventós Blanc; un cava Cinta Púrpura de Juvé & Camps. Com a postres, el Jaume Sàbat ens va sorprendre amb un pastís format per una gruixuda base de galeta, capa de iogurt grec, capa de gelatina de préssec, galeta, iogurt i capa de codonyat, exquisit! El pa, com sempre, de Can Turull.
El Pere López va cuinar una “pesolada”, un plat senzill, però molt apetitós. El que porta més feina és desgranar-los; doncs mans a l’obra al DOM. Mentres, el xef prepara una base de sofregit per a uns quants quilos de pèsols, adjuntant-hi unes fabetes. A banda s’han netejat uns calamarsons de platja barrejant-los amb la pesolada tot ofegant-ho a la cassola. Un plat ràpid i digestiu.
Per acompanyar la pesolada, el José L. Oñate ens ha preparat uns lloms de lluç a la Donostiarra a la planxa, amb un toc de bitxo, julivert i una vinagreta de Chardonnay; un plaer per al paladar! Com a beguda un “Preludi”, blanc Penedès, de Raventós Blanc; un cava Cinta Púrpura de Juvé & Camps. Com a postres, el Jaume Sàbat ens va sorprendre amb un pastís format per una gruixuda base de galeta, capa de iogurt grec, capa de gelatina de préssec, galeta, iogurt i capa de codonyat, exquisit! El pa, com sempre, de Can Turull.
Subscriu-te al butlletí
Facebook
X
Instagram
YouTube
WhatsApp
Telegram
TikTok