Pesolada al DOM

Del pèsol es diu que és l’amic del cor

El pèsol destaca pels següents nutrients: hidrats de carboni, proteïnes, vitamines del complexe B, C i potassi, provitamina A, vitamina E i magnesi, però també ferro, magnesi, zenc i fibra. Els podem menjar crus, congelats, cuinats (5-10 minuts), secs o en conserves.

El Pere López va cuinar una “pesolada”, un plat senzill, però molt apetitós. El que porta més feina és desgranar-los; doncs mans a l’obra al DOM. Mentres, el xef prepara una base de sofregit per a uns quants quilos de pèsols, adjuntant-hi unes fabetes. A banda s’han netejat uns calamarsons de platja barrejant-los amb la pesolada tot ofegant-ho a la cassola. Un plat ràpid i digestiu.

Per acompanyar la pesolada, el José L. Oñate ens ha preparat uns lloms de lluç a la Donostiarra a la planxa, amb un toc de bitxo, julivert i una vinagreta de Chardonnay; un plaer per al paladar! Com a beguda un “Preludi”, blanc Penedès, de Raventós Blanc; un cava Cinta Púrpura de Juvé & Camps. Com a postres, el Jaume Sàbat ens va sorprendre amb un pastís format per una gruixuda base de galeta, capa de iogurt grec, capa de gelatina de préssec, galeta, iogurt i capa de codonyat, exquisit! El pa, com sempre, de Can Turull.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem