Les 10 millors pel·lícules sobre la vellesa (6)

El documental va ser un dels quatre triats per optar als XIV Premis Gaudí del 2022, juntament amb L'estrany, Animal Salvatge i Farrucas, que va ser el premiat

L'entitat AMICS DE LA GENT GRAN ha preparat un recull de les 10 millors pel·lícules de tots els temps "en què les persones grans són les protagonistes". Ells les recomanen perquè "lluny de prejudicis i estereotips, es pot veure i sentir les vivències i angoixes d'aquesta etapa de la vida. Amb aquestes pel·lícules riuràs, ploraràs i t'emocionaràs, però també n'aprendràs de la soledat que viuen milers de persones en arribar a la vellesa".

Reproduïm els títols i les analitzem una a una.

1. A l'estany daurat

2. Amor

3. El becari

4. La teoria sueca de l'amor

5. Nosaltres en la nit

6. Facunda

7. Cent dies amb la tata

8. Notes de soledat

9. Arrugues

10.Up

FACUNDA

Facunda és un curtmetratge de l'any 2020, d'una durada de 17 minuts, dirigit per Marta Romero Coll, una "benicarlanda" llicenciada en Comunicació per la UAB.

El rodatge es va fer íntegrament a Solana, un poble de Ciudad Real, on la directora va anar amb tot el seu equip per gravar imatges per a una altra pel·lícula i allà es va adonar que la Facunda Muñoz, la seva tia àvia, necessitava un curtmetratge, pel seu carisma i la seva forma de veure la vida. "Quan vaig arribar al poble vaig haver de canviar els meus plans. Facunda ens va acollir i

vam viure amb ella una setmana. Havia escrit un guió, però ella se'l va apropiar i va acabar fent-se'l seu, però amb un objectiu secret, el de boicotejar la mateixa pel·lícula. Gairebé puc dir que va ser ella la que em va dirigir a mi. Valoro molt l'intercanvi generacional, volíem fer-li un regal i el regal va ser per a nosaltres".

La directora té un altre documental pendent d'estrenar Trini. Des del 2010 la Marta Romero ja havia estat gravant imatges de la seva àvia, malalta d'Alzheimer. Però "no és un documental sobre aquesta malaltia. Durant anys vaig pensar que estava rodant les memòries de la meva àvia, volent captar tot el que se'n va d'una persona, no obstant això, al final ha quedat reflectit tot allò que es queda."

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem