A l'estiu, plats lleugers
Quan la calor aclapara s’agraeixen els cuinats lleugers, sobretot sense greixos...
Un gran bol o tassó de consomé fred és summament agraït a l’estiu perquè és lleuger. S’obté bullint carn i verdures que ens ofereixen minerals i un mínim de proteïnes que ens inunden el paladar de gran sabor, amb poques calories i quasi sense greixos, ha de ser quasi cristal·lí, d’aroma suau i d’un color daurat. Freqüentment sol servir-se amb els anomenats tropezones o rostes; a mi m’agrada amb ou dur esmicolat. El consomé se serveix fred i es pot congelar.
Uns calamarcets a la planxa sempre són benvinguts a la taula, saltats amb les potes, amb all i julivert. També podem cuinar-los farcits amb les potes i amb ou dur. El calamar és un aliment nutritiu, ric en proteïnes, calci i iode; conté pocs greixos. Una altra variant, que és molt gustosa, és farcir-los amb marisc esmicolat.
Molta atenció a la beguda durant l’estiu, fresca sí, però amb poc alcohol. Us recomano els vins blancs o el cava, ben fresquet! Xin-xin.
Més informació
