Inaugurat el nou pavelló de la ZEM La Guinardera, el sisè de la ciutat

Gerard Figueras, secretari general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, ha assegurat que, amb aquest nou pavelló, "Sant Cugat reforça el fet de ser la ciutat esportiva de referència del país"

Gerard Figueras, secretari general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, i Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, han inaugurat aquest dissabte, 21 d'octubre, al migdia, el nou pavelló de la ZEM La Guinardera. El que és el sisè pavelló municipal de la ciutat va entrar en funcionament el passat 23 d'agost, ara fa 2 mesos. El pavelló és la quarta instal·lació esportiva municipal de la ZEM La Guinardera, que ja té dos camps de rugbi i una pista d'atletisme. Durant l'acte, s'ha projectat un vídeo que detalla com s'ha construït aquest equipament, s'ha fet una visita a l'equipament, i també la tradicional descoberta de placa d'inauguració i els parlaments de les autoritats. El DSV Club Voleibol Sant Cugat i l'Escola de Patinatge Artístic (EPA) han fet una exhibició.

Figueras: "Sant Cugat és la ciutat esportiva de referència de Catalunya"

Autoritats, clubs i esportistes han posat punt final a l'acte. FOTO: Lali Puig

Després de la inauguració, Gerard Figueras ha assenyalat que, amb aquest nou pavelló, Sant Cugat "reforça el fet de ser la ciutat esportiva de referència de Catalunya. El fet d'anar creixent en instal·lacions esportives demostra que l'ajuntament té sensibilitat cap a l'esport. És una ciutat amb entitats esportives molt actives, com Sant Cugat Creix, una referència pel país".

Mercè Conesa ha explicat que "estem molt contents, la ciutat ha apostat pels equipaments esportius, posar-nos al dia i donar l'oportunitat a totes les entitats esportives. Donar sortida en aquesta demanda era fonamental. Amb aquest pavelló hem fet una inversió molt important per a la ciutat, de més de 4 milions d'euros". Respecte al fet que Sant Cugat hagi estat nomenada Ciutat Europea de l'Esport el 2018, ha assegurat que "estem preparats per acollir-la i assumir aquest repte, amb els equipaments i les nostres entitats esportives".

L'acte, amb l'assistència de prop de 150 persones, també ha comptat amb la presència, entre d'altres, del regidor d'Esports, Eloi Rovira; regidors de l'Ajuntament (no hi han assistit la CUP ni el Partit Popular); Albert Mendoza, cap de relacions institucionals del Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat; representants dels 3 clubs que utilitzen la instal·lació esportiva municipal, el Futbol Sala Sant Cugat, l'Escola de Patinatge Artístic (EPA) i el DSV Club Voleibol Sant Cugat, i altres clubs de la ciutat, com la Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat, el Club de Rugby Sant Cugat, la Penya Blaugrana Sant Cugat, la Unió Ciclista Sant Cugat i el CFU Mira-sol Baco.

Com és el pavelló?

Jugadores del DSC Club Voleibol Sant Cugat han fet una exhibició. FOTO: Lali Puig

El pavelló està distribuït en 3 pistes de joc en posició transversal, amb una superfície total de 3.142,15 m2, amb un rectangle esportiu de 53 m X 32 m (1.698,25 m²), 6 vestidors (341,35 m²) i una zona de graderia per a 318 persones assegudes i 4 amb mobilitat reduïda, entre altres espais. L'equipament també disposa d'una planta superior de 321,40 m2, un espai social per a ús dels clubs. Ara per ara no està previst que s'utilitzi. La instal·lació també pot acollir activitats no esportives, amb un aforament màxim permès de 3.520 persones entre pista i grades. L'edifici està projectat amb criteris de sostenibilitat i màxima eficiència energètica i ha rebut la màxima qualificació ambiental (A).

Un cost de 4.378.319,85 euros

Pel que fa al pressupost de l'obra, en el moment de l'adjudicació de l'obra es va fer per 3,1 milions d'euros. Finalment, però, amb l'ampliació del projecte, que inclou una tercera pista transversal (a petició dels clubs), els nous vestidors (a petició dels clubs), el forjat per a una futura zona social per a clubs i les subjeccions en pista de tots els elements esportius, el cost total ha estat de 4.378.319,85 euros. Paral·lelament, la regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat ha invertit 130.000 euros en material esportiu pel pavelló, com cistelles, porteries, xarxes de voleibol i l'equip de so, entre d'altres. D'altra banda, l'Ajuntament ha comptat amb una subvenció de la Diputació de Barcelona. L'obra l'ha fet la Unió Temporal d'Empreses (UTE) Arcadi Pla SA i Constructora de Calaf SAU.

Cal recordar que Xavier Tizón, l'aleshores regidor d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat, va anunciar el 29 d'abril del 2014 la construcció d'aquest nou pavelló a la ZEM La Guinardera.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem