El nou Pavelló 3 de la ZEM La Guinardera, en marxa a l'agost

El cost del sisè pavelló esportiu municipal ha estat de 4.378.319,85 euros

El nou Pavelló 3 de la ZEM La Guinardera entrarà en funcionament, segons l'Ajuntament de Sant Cugat, el dilluns 21 d'agost, quan el primer equip del Futbol Sala Sant Cugat iniciarà la pretemporada. La recepció de l'obra de la unió temporal d'empreses (UTE) Arcadi Pla SA i Constructora de Calaf SAU a l'Ajuntament està previst que es faci entre els dies que queden del mes de juliol i principis d'agost. L'Ajuntament té previst inaugurar la instal·lació en la segona quinzena de setembre.

El que ja és el 6è pavelló municipal de la ciutat serà la quarta instal·lació esportiva municipal de la ZEM La Guinardera, que ja té dos camps de rugbi i una pista d'atletisme. Ara per ara, els clubs que utilitzaran aquest nou Pavelló 3 seran el Futbol Sala Sant Cugat, l'Escola de Patinatge (EPA) de Sant Cugat i el Club Voleibol Sant Cugat, però s'hi poden practicar altres modalitats esportives. Amb tot, el Junior FC ja ha sol·licitat a l'Ajuntament poder organitzar un Campionat de Catalunya o d'Espanya d'hoquei sala.

Característiques del pavelló

Mercè Conesa ha visitat el sisè pavelló de Sant Cugat. FOTO: Localpres

El pavelló està distribuït amb 3 pistes de joc en posició transversal, amb una superfície total de 3.142,15 m², amb un rectangle esportiu de 53 m X 32 m (1.698,25 m²), 6 vestidors (341,35 m²) i una zona de graderia per a 318 persones assegudes i 4 amb mobilitat reduïda, entre altres espais. L'equipament també disposa d'una planta superior de 321,40 m², un espai social, segons l'Ajuntament, per a ús dels clubs. Ara per ara no està previst que s'utilitzi. La instal·lació també po acollir activitats no esportives, amb un aforament màxim permès de 3.520 persones entre pista i grades. L'edifici està projectat amb criteris de sostenibilitat i màxima eficiència energètica i ha rebut la màxima qualificació ambiental (A).

Un cost de 4.378.319,85 euros

Vista exterior del nou pavelló de la ZEM La Guinardera. FOTO: Localpres

Pel que fa al pressupost de l'obra, en el moment de l'adjudicació de l'obra es va fer per 3,1 milions d'euros. Finalment, però, amb l'ampliació del projecte, que inclou una tercera pista transversal (a petició dels clubs), els nous vestidors (a petició dels clubs), el forjat per a una futura zona social per a clubs i les subjeccions en pista de tots els elements esportius, el cost total ha estat de 4.378.319,85 euros. Paral·lelament, la regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat ha invertit 130.000 euros en material esportiu pel pavelló, com cistelles, porteries, xarxes de voleibol i l'equip de so, entre d'altres. D'altra banda, l'Ajuntament ha comptat amb una subvenció de la Diputació de Barcelona.

La gestió del nou pavelló anirà a càrrec de Teampartners, l'empresa que gestiona la ZEM La Guinardera, que s'acollirà a una ampliació de contracte fins que la gestió d'aquesta zona esportiva surti a concurs públic.

Conesa: "Un pavelló espectacular"

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha visitat aquest dimarts, 18 de juliol, el nou pavelló de la ZEM La Guinardera, acompanyada, entre d'altres, de Damià Calvet, tinent d'alcalde d'Urbanisme, Economia i Hisenda, i d'Eloi Rovira, regidor d'Esports. En declaracions als mitjans, Conesa ha explicat que "dotem a la ciutat d'un pavelló espectacular que dona resposta a la demanada d'activitat esportiva dels clubs i de la ciutadania. Deu ser dels únics i primers a Catalunya amb les condicions que té de confortable".

Cal recordar que Xavier Tizón, l'aleshores regidor d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat, va anunciar el 29 d'abril del 2014 la construcció d'aquest nou pavelló a la ZEM La Guinardera.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem