Rafa Robledo: "Vam canviar l'estratègia de la Coordinadora i ens ha donat resultats"

El president de la Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat analitza la situació de l'entitat, que aquest 2019 compleix 20 anys

Rada Robledo és, des del juliol del 2016, president de la Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat, càrrec del qual va ser reelegit el passat 8 de juliol, per 4 anys. La seva va ser l'única candidatura que es va presentar en les eleccions a la presidència. El santcugatenc també és president de la Unió Ciclista Sant Cugat.

Més info: Els clubs de la Coordinadora decideixen que Rafa Robledo segueixi sent el president

Els 14 clubs que formen part de la Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat són: Unió Ciclista Sant Cugat, Club Karate Sant Cugat, Penya Blaugrana Sant Cugat, CFU Mira-sol Baco, Futbol Sala Sant Cugat, Sant Cugat Futbol Club, Unió Esportiva Sant Cugat, Club Muntanyenc Sant Cugat, Olímpyc Floresta Futbol Sala, Club Handbol Sant Cugat, Qbasket Sant Cugat, Club Jiu-Jitsu Sant Cugat, Club Artística Sant Cugat i Club Petanca Sant Cugat.

Quins objectius o reptes es planteja la coordinadora?

 

La nostra estratègia esportiva és l'esport de base. Volem augmentar el nombre de clubs associats a la coordinadora. L'ideal seria que en la coordinadora hi hagués tots els clubs de Sant Cugat sense ànim de lucre. Hem d'incrementar la participació femenina i treballar molt en aquest sentit. També treballarem molt especialment l'esport per a persones amb diversitat funcional i per a gent gran, que se'n parla molt i es fa poc. Per això tenim la força de la nostra associació. Quan tinguem projectes concrets, demanarem subvencions a fora de Sant Cugat. També hem de millorar la comunicació, que és bàsic. Nosaltres oferim esport per a tothom de Sant Cugat.

Quina és la implicació dels 14 clubs cap a la coordinadora?

Aquest any estem aconseguint que vingui més gent a les reunions. Ara hem d'aconseguir que vinguin sempre. La coordinadora ha tingut certs moments de dificultat a causa d'un cert aïllament provocat per errors propis i situacions externes. Vam canviar la nostra estratègia i això ha estat positiu perquè la realitat és que aquest canvi ens ha donat resultats. Les relacions amb l'Ajuntament són correctes. Hem deixat l'actitud estrictament reivindicativa, tot i que sempre hi haurà factors que haurem de discutir. Hem intentat buscar els factors positius per establir una solució més sòlida i sincera. No volem una relació institucional de fotografia. Nosaltres el que volem són fets. En què podem col·laborar i en què ens pot ajudar l'ajuntament, i no parlo de diners. Són sinergies. La coordinadora ha de créixer i hem d'intentar que estigui integrada per tots els clubs sense ànim de lucre de Sant Cugat. Nosaltres el que no volem és poder. Les relacions institucionals se les va menjar totes l'associació Sant Cugat Creix, i ara això ha canviat.

Més info: La Coordinadora apostarà per "la imatge, la promoció i l'anàlisi constructiu"

Quines activitats pensen fer?

Farem una jornada de bitlles. També volem organitzar alguna activitat periòdica que defineixi la coordinadora, que doni imatge. I consolidar la coordinadora des del punt de vista de la comunicació. La coordinadora és un gran desconegut.

Què n'espera del nou equip de govern?

 

Bona comunicació, relació, sinergies i sinceritat. Nosaltres no farem política, volem fer esport. Intentarem consolidar la coordinadora des d'un punt de vista institucional, cosa que no s'ha produït com s'hauria d'haver produït. Hem comès errors per ambdues parts. Volem tenir l'obligació permanent de reunir-nos i intercanviar o un programa de treball amb la regidoria d'Esports.

Més info: La Coordinadora s'ha reunit amb l'alcaldessa, que li genera "molt bones sensacions"

Falten instal·lacions? I, si en falten, quines?

Falten instal·lacions, però penso que, si som una mica generosos en el raonament, hem d'entendre que hi ha esports que estan molt abandonats, com la natació. Els esports d'aigua els hem d'agafar seriosament. I els esports més minoritaris han de tenir instal·lacions fixes. Volem participar seriosament i, fins i tot, de la gestió, de mica en mica, dels espais esportius. Ja sabem que mai plourà al gust de tothom. Si s'hagués de fer una nova instal·lació, caldria un equipament del millor en esports d'aigua. La gran excusa de sempre és que no hi ha pressupost.

Més info: La coordinadora d'Entitats Esportives fa 20 anys en ple plantejament del futur

Més informació
 
Comentaris

Destaquem