La coordinadora d'Entitats Esportives fa 20 anys en ple plantejament del futur

La plataforma esportiva de Sant Cugat, que ha tingut 7 presidents, l’integren 14 clubs amb més de 4.500 esportistes

El 16 d'abril de l'any 1999, un sopar al Novotel, organitzat per l'emissora municipal Ràdio Sant Cugat i l'empresa local Opel Autocugat, va reunir els presidents dels equips sèniors que aleshores integraven la categoria Max de la tercera edició dels Premis Esport en Marxa. Va ser llavors, en aquella trobada, que els presidents dels clubs esportius de Sant Cugat van decidir trobar-se en una reunió per intercanviar problemàtiques i necessitats. Així, la primera reunió del que més tard s'anomenaria Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat va tenir lloc el 3 de maig del 1999, a la seu de la Penya Blaugrana Sant Cugat, amb la participació de 7 presidents: Antoni Pérez (Patí Hoquei Club Sant Cugat); Enric Tomàs (Unió Esportiva Sant Cugat); Jaume Espina (Fundació Unió Esportiva Sant Cugat); Joan Ramon Subirats (Olimpyc Floresta Futbol Sala); Josep Maria Zapater (Futbol Sala Sant Cugat); José Ramon Alacid (Sant Cugat Futbol Club), i Martín Reverte (Penya Blaugrana Sant Cugat). En aquella primera trobada, els presidents de les entitats van deixar clara la seva preocupació per la falta d'instal·lacions esportives municipals i van començar a exigir "un canvi" en la política esportiva de l'Ajuntament de Sant Cugat, amb més i millors instal·lacions per a la pràctica esportiva. La coordinadora no es va constituir formalment fins al 2005.

 

Construcció de molts equipaments

Amb la seva pressió a l'Ajuntament, la Coordinadora d'Entitats Esportives va contribuir a la construcció de moltes instal·lacions esportives municipals. Del juliol del 2001 al març del 2004, es van inaugurar fins a 9 equipaments: Piscina Municipal de la Floresta (juliol del 2001); ZEM Jaume Tubau (desembre del 2001); Pistes Municipals de Petanca Parc de la Pollancreda (febrer del 2002); Piscines Municipals Parc Central (juny del 2002); Complex Esportiu EMD Valldoreix (juliol del 2003); Pavelló Municipal de la Floresta (setembre del 2003); Fitness Sant Cugat (novembre del 2003); Pavelló 3 de la ZEM Rambla del Celler (desembre del 2003), i camp de rugbi de la ZEM La Guinardera (març del 2004).

 

Toni Pérez, un president clau

Toni Pérez, que va dirigir la plataforma esportiva del setembre de 1999 al juliol del 2003, va ser el primer dels 7 presidents que ha tingut la coordinadora. "Vam crear un instrument que era una boníssima eina de treball i un llistat de coses que feien falta, com les instal·lacions i ser un interlocutor permanent amb l'Ajuntament", assegura.

14 clubs

La coordinadora és una associació de clubs que té com a principal objectiu potenciar l'esport de base de la ciutat, i en l'actualitat està integrada per 14 clubs: Penya Blaugrana Sant Cugat, Unió Ciclista Sant Cugat, Futbol Sala Sant Cugat, Club Muntanyenc Sant Cugat, Olímpyc Floresta Futbol Sala, Club Handbol Sant Cugat, Sant Cugat Futbol Club, Unió Esportiva Sant Cugat, Club Karate Sant Cugat, Club de Futbol Unión Mira-sol Baco, Club Jiu-Jitsu Sant Cugat, Qbasket Sant Cugat, Club Gimnàstica Artística Sant Cugat i Club Petanca Sant Cugat. Segons dades de la plataforma esportiva, l'associació representa a 4.589 esportistes, 213 equips, 353 entrenadors i monitors, 5.648 socis i 112 directius.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem