Sant Cugat tindrà un Pla Estratègic de l'Esport

El projecte l'impulsa l'àrea d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat i ha de definir el pla d'acció en els pròxims anys de l'esport a Sant Cugat. També inclou un pla d'equipaments esportius

L'àrea d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat ha anunciat en el Consell Sectorial d'Esports que, a partir d'ara, elaborarà el Pla Estratègic de l'Esport a Sant Cugat, que també inclou un pla d'equipaments esportius. Ho ha fet aquest dimarts, 12 de gener, a la Sala de Plens de l'Ajuntament. Itik consultoria esport & lleure ha estat l'empresa escollida per l'Ajuntament per fer aquest pla estratègic que ha de definir el pla d'acció en els pròxims anys de l'esport a Sant Cugat.

Pla d'equipaments esportius

La sessió va comptar amb més d'una quinzena de clubs. FOTO: Artur Ribera

El pla d'equipaments esportius, que dissenyarà l'empresa Llop Gestió de l'Esport, inclou la diagnosi i planificació dels usos dels diversos equipaments esportius municipals coberts de la ciutat, el manual del personal de consergeria de les instal·lacions esportives municipals, i també l'actualització del cens de les instal·lacions esportives municipals. Aquesta última iniciativa ja s'està desenvolupant.

El pressupost ordinari del 2016, 1.104.357,45 euros

El pressupost ordinari (capítols 2 i 4) de l'àrea d'Esports de l'Ajuntament per aquest exercici 2016 és de 1.104.357,45 euros, molt semblant al del 2015, que va ser de 1.114.398,76 euros i que s'ha tancat amb l'execució del pressupost d'un 93,14%.

S'actualitzaran les bases de les subvencions

Quant al pressupost de subvencions a entitats esportives i centres educatius és de 239.892 euros. L'àrea d'Esports del consistori també ha decidit introduir canvis en aquesta línia. “Més que revisar les bases de la convocatòria oberta de subvencions i convenis, el que volem fer és una actualització”, ha assenyalat Xavier Codina, director d'àmbit de Benestar i Ciutadania de l'Ajuntament de Sant Cugat. L'empresa 7 Mars serà qui reguli aquest punt.

Inversions

En el capítol d'inversions del pressupost 2016, cal destacar els 2.541,839,62 euros del Pavelló 3 que s'ha de construir a la ZEM La Guinardera i els 780.000 euros del Pavelló 1 que també s'ha d'aixecar al nou institut Leonardo da Vinci. L'import d'aquest Pavelló 1 es costejarà en els exercicis 2016 (390.000 euros) i 2017 (390.000 euros). De moment, l'ajuntament no compta amb l'ajut de cap administració pública per fer front a aquesta inversió.

El nou Pavelló 3

Segons Daniel Gutiérez, arquitecte redactor del projece executiu del nou Pavelló 3 de la ZEM La Guinardera, les obres d'aquest nou equipament esportiu municipal podrien començar entre els mesos de març i abril, un cop s'aprovi per Junta de Govern Local. Per contracte, les obres han de durar un màxim de 16 mesos.

No tindrà vestidors

El projecte no inclou vestidors, tot i que Gutiérrez ha explicat que en cas que en un futur l'ajuntament decideixi fer-los existeix un espai per construir-los. El Pavelló 3 connecta amb els vestidors ja existents a la ZEM La Guinardera.

Eloi Rovira ha dit que l'àrea d'Esports encara no ha decidit quins seran els clubs que utilitzaran aquest equipament, tot i que l'arquitecte ha assenyalat que els esports que s'hi poden practicar són el futbol sala, el bàsquet, el voleibol i l'handbol.

Rovira: “Són projectes molt interessants”

Totes aquestes novetats que implantarà l'àrea d'Esports “han de marcar la línia dels pròxims anys. Són projectes molt interessants”, ha afirmat Eloi Rovira, que ha dit que el Pla Estratègic de l'Esport a Sant Cugat hauria d'estar “força avançat d'aquí a sis mesos”.

Manel González, nou vicepresident del Consell Sectorial d'Esports

A petició del mateix regidor d'Esports, Manel González, director tècnic esportiu del Club Muntanyenc Sant Cugat, és el nou vicepresident del Consell Sectorial d'Esports. González també serà el representant del Consell Sectorial d'Esports en el Consell de Ciutat.

En la constitució del Plenari del Consell Sectorial d'Esports per aquest mandat 2015-2018, que va durar una hora i quaranta minuts, hi han assistit més d'una quinzena de clubs esportius, les empreses Teampartners i Paidos, el Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat i el Complex Esportiu EMD de Valldoreix. També hi van ser presents representants polítics de Convergència, CUP, Ciutadans, ERC-MES, PSC i PP. ICV no hi va ser present.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem