MES considera que el pacte entre Convergència i PSC perjudica el procés sobiranista

Els socis de pressupost de Convergència, en contra del pacte amb el PSC

Moviment d'Esquerres, soci d'Esquerra Republicana al grup municipal de Sant Cugat, s'ha mostrat crític amb l'acord de govern signat entre Convergència i PSC i ha acusat els convergents de trencar l'acord d'estabilitat pressupostària entre convergents i republicans. "El paper dels municipis esdevindrà clau en els propers mesos i considerem que el gir de Convergència a la nostra ciutat perjudica el full de ruta del procés", assegura MES en un comunicat.

La formació política també justifica la no entrada d'ERC-MES al govern municipal, ja que "el més just amb el seu programa i l’ideari de canvi era no entrar al govern municipal però mantenir una relació de governabilitat i majories a través d’un pacte d’estabilitat". Ara, MES assenyala a CDC per haver trencat el pacte i adverteix que "la incorporació del PSC al govern no assoleix la majoria que sí que existia anteriorment".

A més, MES assegura que el "fet que el nou govern format per Convergència i el PSC estigui en minoria posa la governabilitat en mans del Partit Popular". El grup polític també passa la responsabilitat a Convergència en el compliment dels acords amb ERC-MES en el pressupost: "El desenvolupament d’aquests acords resten en mans d’un nou govern i MES no es pot responsabilitzar davant de la ciutadania del seu compliment".

Finalment, MES acusa els nacionalistes d'actuar motivats per la "demoscòpia", "prioritzant els seus interessos electorals i de partit per sobre de la ciutadania de Sant Cugat". "Després de 30 anys de govern de Convergència cal reivindicar una altra manera de fer política, donar valor als pactes sobre polítiques i no als pactes de les cadires", finalitza el comunicat de la formació del regidor d'ERC-MES Ferran Villaseñor.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem