Sant Cugat exigeix la dimissió i inhabilitació del ministre Fernández Díaz

ERC-MES, Convergència, CUP-PC, ICV-EUiA i PSC han votat a favor de la moció, C's s'ha abstingut

El Ple municipal ha aprovat aquest dilluns, 18 de juliol, una moció per exigir la dimissió del ministre d'Interior en funcions, el Sr. Jorge Fernández Díaz, després que es donés a conèixer el contingut d'unes gravacions del ministre popular amb l'excap de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, en què "s'ha demostrat la persecució dels poders de l'estat contra ERC i Convergència".

Tanmateix, el posicionament del Ple municipal exigeix també la inhabilitació del Sr. Jorge Fernández Díaz, per fer un ús indegut del seu càrrec en intentar perseguir i reprimir ideològicament polítics independentistes. El text manifesta el seu suport a totes les manifestacions de la societat civil que defensin un nou país lliure de corrupció d'Estat.

Èric Gómez (ERC-MES) ha estat especialment contundent, afirmant que "Espanya no és un veritable Estat de Dret" i que "Fernández Díaz i de Alfonso han comès un delicte". També ha afegit que "vivim en una democràcia low cost. Ho han remenat tot per desprestigiar-nos i no ho han aconseguit".

La posició de la resta de partits

La moció no ha estat compartida pel representant popular, Álvaro Benejam, que ha dit que "la funció d'un ministre d'Interior és la seguretat i la persecució de delictes. El que feia ell, pel que es desprèn d'aquestes gravacions, és perseguir delictes". També ha mostrat la seva perplexitat perquè Convergència "presenti una moció per un país lliure de corrupció, quan vostès han tingut molts casos de corrupció".

Pere Soler (PSC) ha qüestionat el títol de la moció (el títol és "Per un país lliure de corrupció): "Sempre ens intenten colar el tema d'un nou país. Nosaltres preferim que en aquest país hi hagi menys corrupció". En l'acord de la moció que feia referència a donar suport a un nou país lliure de corrupció, Soler s'ha abstingut.

C's, per la seva part, s'ha abstingut, perquè ha dit que, tot i que s'ha de demanar responsabilitats, "aquí es fa una generalització, com per exemple, quan diu que totes les forces polítiques independentistes són perseguides per tots els poders de l'Estat espanyol per entorpir que compleixin el mandat de la ciutadania de Catalunya".

Ignasi Bea (CUP-PC) ha acusat l'Estat d'utilitzar "diners públics per perseguir l'independentisme amb guerra bruta. Fernández Díaz és un personatge tenebrós, funest, en blanc i negre. Estat espanyol i democràcia són com l'aigua i l'oli, no casen". Bea també ha qüestionat el títol, suggerint que seria més adient parlar d'exigir la dimissió del ministre. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem