Sant Cugat s'adhereix a La Marxa Som

La ciutat donarà suport logístic i econòmic a la caminada popular en pròximes edicions

Sant Cugat s'adhereix a La Marxa Som. Així ho ha acordat el Ple municipal, a instància de la CUP-PC i Convergència, amb el suport d'ERC-MES i ICV-EUiA, els vots en cotra de Cs i PP, i l'abstenció dels PSC, aquest dilluns, 18 de juliol.

La decisió s'ha pres perquè es considera que és un esdeveniment d'interès públic, perquè contribueix a la vertebració del país i perquè fomenta la democràcia participativa.

La moció l'ha defensada Ramon Piqué (CUP), apuntant que ha estat aprovada a Valldoreix, i explicant que s'han incorporat esmenes de Convergència. Carmela Fortuny (Convergència) ha manifestat el suport a la proposta, i Àlvaro Benejam (PP) ha explicat que "no donarem suport, perquè ve d'entitats de caràcter independentista".

Per la seva banda, Pere Soler (PSC) ha dit que "qualsevol entitat que demani suport a l'Ajuntament de Sant Cugat, està benvinguda, i si és gent que camina, doncs millor". Amb tot, ha apuntat que "no podem donar suport sense saber quins són els recursos que es demanen". Tot i això, ha dit que s'abstindria, a l'espera d'una proposta més concreta de cara a la pròxima edició.

Roser Casamitjana (ICV-EUiA), ha mostrat el suport de la seva formació a la moció, i Ferran Villaseñor (ERC-MES) ha apuntat que, tot i els interrogants, que de cara a l'any vinent tindrem més clar, donarem suport".

Mentre, Sergio Blázquez (Ciutadans), ha criticat el lema de La Marxa. "Diu Marxa per un nou país, i nosaltres no apostem per un nou país; ja ens agrada el que tenim", deia. I afegia: "El mateix lema diu 'on és el poble qui decideix', mentre dins la pàgina web es parla de model assembleari, que tampoc compartim". I ha acabat la seva intervenció dient que "entenem la moció com un peatge per a Convergència per mantenir uns equilibris per no fer encallar el procés nacionalista"; "tot el respecte als participants, però que la festa se la paguin ells".

Mireu les imatges del ple.

La iniciativa

La Marxa Som és una caminada popular que recorrerà totes les comarques del Principat de Catalunya el juny i juliol del 2016 en 4 columnes que confluiran a Montserrat el 31 de juliol, seguint l'itinerari de la ruta de senderisme cultural El Camí.

Es tracta d'un exercici de participació que, a més de recórrer el país físicament, organitzarà assemblees a les poblacions per recollir la veu de cada municipi en relació al model de democràcia participativa que volem, a fi d'implicar tota la societat en un país i un món millors i per a tots.

La Marxa Som, com a moviment transversal de país, està integrada per totes aquelles persones, organitzacions i administracions que s'hi vulguin adherir i que hi vulguin participar.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem