La situació econòmica de l'Ajuntament centra el ple de Sant Cugat del mes de febrer

El ple de Sant Cugat també ha aprovat que Valoriza continuï amb el servei de neteja de Sant Cugat

El Ple municipal d'aquest mes de febrer ha abordat la situació pressupostària de l'Ajuntament de Sant Cugat, arran de l'eliminació de l'impost de les plusvàlues.  D'aquesta manera, el PSC i ERC, dos dels socis de govern, han presentat una moció per instar a donar cobertura els desajustos pressupostaris municipals. Arran d'aquesta moció, els grups de l'oposició han mostrat la seva preocupació per la situació financera de l'Ajuntament. Així, Carles Brugarolas (Junts) ha dit que el seu grup municipal ha denunciat des de fa temps que "el rumb econòmic de l'Ajuntament ens portava al col·lapse". També. Sergio Blázquede de Ciutadans, ha carregat contra l'equip de govern per aquesta situació. "El tripartit que governa l'Ajuntament de Sant Cugat és l'únic responsable de la situació financera".

Continuant amb temes econòmics, en aquesta sessió s'ha aprovat també l'augment dels salaris dels treballadors de l'Ajuntament de Sant Cugat

Més info: L'Ajuntament de Sant Cugat incrementa un 2,5% el sou de tots els treballadors

Més info: Sant Cugat demana a l'Estat compensar els ingressos municipals

En el camp dels serveis urbans, s'ha aprovat la continuïtat del servei de recollida de residus per part de Valoriza, a l'espera que s'aprovi definitivament el nou contracte de recollida de residus. Un contracte que molt probablement haurà de tirar endavant en el següent mandat, tal com ja va dir l'alcaldessa en una entrevista al TOT.

Més info: Valoriza continurà fent la recollida de residus per 6,4 milions d'euros anuals

El bar Catalunya ha tornat a ser present en l'ordre del dia del ple municipal.

Més info: La protecció de l'edifici del Bar Catalunya acabarà als tribunals

Les mocions i les declaracions institucionals ha tingut també un pes rellevant en aquesta sessió. D'aquesta manera, hi ha hagut dues declaracions de la Junta de Portaveus per a defensar el dret de les persones que pateixen acondroplàsia i per establir plans d'inserció laboral perquè puguin accedir a una feina digna i decent, una petició que va ser presentada per Junts. D'altra banda, també hi ha hagut una declaració institucional amb la qual tots els grups polítics del Ple (Junts, ERC, PSC, Cs i CUP) al Manifest de la Pau, una iniciativa impulsada per diferents entitats del municipi, per tal de rebutjar la Guerra a Ucraïna i fomentar a la manifestació del dia 23 a les 19 hores a la plaça de la Vila. 

Més info: Els grups polítics municipals de l'Ajuntament s'adhereixen al Manifest per la Pau

Més info: Sant Cugat vetlla pels drets morals i laborals de les persones amb nanisme

Així, també, el ple municipal ha tirat endavant una moció institucional, a instàncies de Ciutadans, per impulsar el desenvolupament de fórmules residencials del tipus Cohousing Cooperatiu amb l'objectiu d'ampliar l'oferta residencial per a gent gran a Sant Cugat. El ple també portat dues mocions institucionals més per adherir-se a l'agenda digital del Consorci LOCALRET, a proposta de la CUP. I una altra proposta perquè el disseny de les zones de nova urbanització s'ajustin a la relació actual d'arbres per habitant, a instàncies de Junts.

Més info: Pas endavant en la digitalització de Sant Cugat amb l'adhesió en l'Agenda Digital

Més info: Sant Cugat buscarà alternatives residencials per ampliar l'oferta per a la gent gran

D'altra banda, s'ha rebutjat una moció per garantir el dret a vot de tota la ciutadania, independentment de la seva nacionalitat.

Més info: L'oposició i el PSC rebutgen el vot estranger per 'falta de recorregut legal'  

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem