A l’estiu no falla a la taula un dels clàssics, la vichyssoise, fresca, agradable, de tonalitat clara. El millor primer plat d’un àpat d’estiu. Menjant-la introduïm al cos antioxidants que ens proporcionen la ceba i el porro, elements integrants de la recepta, així com la patata, que converteix la crema en una menja digestiva i suau. A causa dels seus ingredients lactis introduïm calci, proteïnes de qualitat i vitamina A. No s’ha d’abusar de la mantega. Una variant de la vichyssoise clàssica és cuinant-la amb poma o pera, però a més porro, caldo de pollastre o verdures, llet evaporada, oli, sal, pebre blanc, cebetes... Se serveix sempre fred.
Un gran bol o tassó de consomé fred és summament agraït a l’estiu perquè és lleuger. S’obté bullint carn i verdures que ens ofereixen minerals i un mínim de proteïnes que ens inunden el paladar de gran sabor, amb poques calories i quasi sense greixos, ha de ser quasi cristal·lí, d’aroma suau i d’un color daurat. Freqüentment sol servir-se amb els anomenats tropezones o rostes; a mi m’agrada amb ou dur esmicolat. El consomé se serveix fred i es pot congelar.
Uns calamarcets a la planxa sempre són benvinguts a la taula, saltats amb les potes, amb all i julivert. També podem cuinar-los farcits amb les potes i amb ou dur. El calamar és un aliment nutritiu, ric en proteïnes, calci i iode; conté pocs greixos. Una altra variant, que és molt gustosa, és farcir-los amb marisc esmicolat.
Molta atenció a la beguda durant l’estiu, fresca sí, però amb poc alcohol. Us recomano els vins blancs o el cava, ben fresquet! Xin-xin.
Un gran bol o tassó de consomé fred és summament agraït a l’estiu perquè és lleuger. S’obté bullint carn i verdures que ens ofereixen minerals i un mínim de proteïnes que ens inunden el paladar de gran sabor, amb poques calories i quasi sense greixos, ha de ser quasi cristal·lí, d’aroma suau i d’un color daurat. Freqüentment sol servir-se amb els anomenats tropezones o rostes; a mi m’agrada amb ou dur esmicolat. El consomé se serveix fred i es pot congelar.
Uns calamarcets a la planxa sempre són benvinguts a la taula, saltats amb les potes, amb all i julivert. També podem cuinar-los farcits amb les potes i amb ou dur. El calamar és un aliment nutritiu, ric en proteïnes, calci i iode; conté pocs greixos. Una altra variant, que és molt gustosa, és farcir-los amb marisc esmicolat.
Molta atenció a la beguda durant l’estiu, fresca sí, però amb poc alcohol. Us recomano els vins blancs o el cava, ben fresquet! Xin-xin.
Subscriu-te al butlletí
Facebook
X
Instagram
YouTube
WhatsApp
Telegram
TikTok