El Patí Hoquei Club Sant Cugat perd a Alpicat i no puja a OK Lliga

Per segon any consecutiu, els vermell-i-negres no han pogut assolir l'ascens a la màxima categoria estatal

Per segon any consecutiu, el Patí Hoquei Club Sant Cugat s'ha quedat a les portes de l'ascens a l'OK Lliga. Si la temporada passada, la 2015-2016, els vermell-i-negres no van poder pujar en l'última jornada de lliga a la pista del FC Barcelona B, aquest dissabte, 20 de maig, a la nit, tampoc ho han pogut fer a la pista de l'HC Lleida.net Alpicat, on han perdut per 5 gols a 3. El PHC Sant Cugat només necessitava 1 punt per ascendir i, a més, el CE Arenys de Munt ha guanyat (0-2) a la pista del CH Palafrugell, campió de lliga, i el CP Asturhockey s'ha imposat (0-5) a la pista del CP Patín Raspeig. Així, el CE Arenys de Munt (46 punts) i el CP Asturhockey (47 punts) seran els dos equips que acompanyaran al CH Palafrugell (49 punts) a la màxima categoria de l'hoquei sobre patins espanyol. Després de 26 jornades de competició a Primera Divisió, CE Arenys de Munt i PHC Sant Cugat han acabat, tot dos, amb 46 punts, però el goal average particular entre ambdós conjunts és favorable a l'equip del Maresme, que ascendeix de categoria.

Després de 8 jornades consecutives sense perdre, amb un balanç de 4 victòries i 4 empats, ho ha fet a la pista de l'HC Lleida.net Alpicat, amb un balanç a la seva pista de 10 victòries, 1 empat i 2 derrotes. El conjunt del Segrià ha començat el partit en la 9a posició amb 36 punts, i ha acabat la lliga en el 7è lloc de 14 equips, amb 39 punts. Fora de casa, el primer equip masculí vermell-i-negre ha guanyat 6 partits, n'ha empatat 1 i n'ha perdut 6.

L'HC Lleida.net Alpicat, a totes

Imatge de l'últim gol de l'equip d'Alpicat. FOTO: Àlex López Puig

Des del primer segon del partit, l'HC Lleida.net Alpicat ha deixat ben clar que el seu objectiu era la victòria, tot i que ja tenia la permanència assegurada en la categoria de plata. En línies generals ha estat un partit molt boig, amb jugades d'anada i de tornada. Els d'Alpicat han sortit molt intensos i després d'un xut de Joan Farnés a l'escaire, els lleidatans han fet el primer gol del partit, en el minut 10. Però el PHC Sant Cugat ha reaccionat i 5 minuts després ha empatat amb un gol de David Yepes, que només feia dos minuts que havia entrat a la pista. Però abans d'arribar al descans, l'HC Lleida.net Alpicat ha anotat el 2 a 1 en el minut 17. Els de Lleida s'han tancat al darrera, amb una defensa zonal, i quan han pogut han sortit al contraatac. En aquesta primera meitat també cal destacar la pressió que l'equip tècnic lleidatà ha fet sobre la parella arbitral, amb protestes contínues i qüestionant la seva actuació.

Els primers 5 minuts, clau

El PHC Sant Cugat en un temps mort. FOTO: Àlex López Puig

L'HC Lleida.net Alpicat ha iniciat la segona meitat amb 2 gols en els primers 5 minuts, situant un 4 a 1 en el marcador difícil de capgirar. Amb tot, dos gols de Pau Gilabert, de falta directa, i David Martínez han situat un 4 a 3 en el marcador quan encara faltaven 11 minuts per finalitzar el partit. Edgar Peralta ha pogut fer el 5 a 3 de falta directa en el minut 16, però ho ha evitat el porter santcugatenc Alain Rivero. Però a 3 minuts pel final, els d'Alpicat han marcat el 5 a 3 definitiu.

Keco Marzá: "La pròxima temporada ho tornarem a intentar"

125 socis i seguidors del PHC Sant Cugat s'han desplaçat fins a Alpicat. FOTO: Àlex López Puig

El president del PHC Sant Cugat, Keco Marzá, ha explicat al TOT Sant Cugat que "la pròxima temporada ho tornarem a intentar. Avui -per dissabte- és un dia trist, però el que és clar és que ens hem d'aixecar". El president confia a cegues en els jugadors i el cos tècnic d'aquest equip. "El club confia, per descomptat, amb tots els jugadors i l'entrenador perquè segueixin la pròxima temporada 2017-2018. L'equip ha demostrat que és un equipàs i que la pròxima temporada tornarà a estar a la part alta de la classificació. Hi ha molt bona sintonia i crec que continuaran tots els jugadors i l'entrenador".

Joan Carles Vadillo, entrenador del PHC Sant Cugat, ha assenyalat que "se'ns ha escapat l'ascens. Hi ha hagut moments que no hem jugat bé i hem donat moltes facilitats al rival. Al final ho hem pagat. No hem tingut la calma necessària en els moments difícils del partit".

En l'any del seu 50è aniversari, el PHC Sant Cugat haguera pogut assolir, per primera vegada a la seva història el tan desitjat ascens a OK Lliga.

Cal destacar també els 125 socis i aficionats del PHC Sant Cugat que s'han desplaçat en cotxes particulars fins a Alpicat per donar suport a l'equip en un moment tan important com aquest.

Els tres equips que han perdut la categoria són el CP Patín Raspeig, el GEiEG i el FC Barcelona B.

HC Lleida.net Alpicat 5 - PHC Sant Cugat 3

Una acció del PHC Sant Cugat-HC Lleida.net Alpicat. FOTO: Àlex López Puig

HC Lleida.net Alpicat: Ricard Casals, Miquel Serret, Martí Dalmases, David Ballestero i Joan Ramon Serret -equip inicial-, Mats Zilquen i Edgar Peralta.

PHC Sant Cugat: Alain Rivero, Joan Farnés, Jordi Gabarra, Pau Gilabert i Xavi Serrallonga -equip inicial-, David Yepes, David Martínez i Cesc Maideu.

Gols: 1-0 Joan Ramon Serret (10'), 1-1 David Yepes (15'), 2-1 Joan Ramon Serret (17'), 3-1 Martí Dalmases (27'), 4-1 Joan Ramon Serret (30'), 4-2 Pau Gilabert (34'), 4-3 David Martínez (39'), 5-3 Joan Ramon Serret (47').

Àrbitres: David Godia Canaleta i Josep Leon Ruiz.

Instal·lació: Pavelló Municipal d'Esports Antoni Roure Vila d'Alpicat.

Públic: 175 espectadors.