VOX-PFyV, UASC i Si es queden sense representació al ple de Sant Cugat

Totes tres formacions han aconseguit 1.080 vots, el que significa un 2,96% dels vots totals

La coalició VOX-Família y Vida (VOX-FyV), Un altre Sant Cugat (UASC) i Solidaritat Catalana per la Independència (SI) són les tres formacions que no han aconseguit representació al ple municipal de Sant Cugat, després de les eleccions locals d'aquest 24 de maig.



En total les tres formacions han obtingut 1.080 vots, el que significa un 2,96 dels vots emesos. Les tres formacions ja s'havien presentat als comicis del 2011, tot i que Família y Vída ho havia fet en solitari, ja que la formació VOX encara no havia nascut en aquella cita. D'aquestes tres candidatures, VOX-FyV és l'única que ha crescut, aconseguint 321 vots més. També, ha estat l'única que ha canviat d'alcaldable respecte a les eleccions del 2011, en aquella ocasió la candidatura era liderada per Josep Maria Clotet. Així, Maria Rosa Comellas i Jaume Massanès, ja van ser alcaldables de SI i UASC respectivament. 

La reacció dels partits

El TOT ha contactat amb aquests tres partits per saber quin balanç fan de la jornada electoral, tot i això, només ha pogut parlar amb el cap de llista de VOX-FyV, Ignacio Garriga, i amb Marc Gès, el segon de la llista de SI, ja que la cap de la candidatura, Maria Rosa Comellas, ha explicat que no estava amb "ànims de fer declaracions". D'altra banda, Jaume Massanès, alcaldable de la UASC, ha dit que no vol fer declaracions i que d'aquí a una setmana els mitjans rebran una nota de premsa sobre "el futur de la UASC".

D'aquesta manera, Ignacio Garriga s'ha felicitat pel resultat de les eleccions, tot i no haver rebut representació. "Som prudents, tot i que hem doblat vots respecte a les eleccions del 2011, i hem crescut respecte a les europees (271 vots a Sant Cugat). Hem posat la primera pedra". El líder del partit conservador, també ha carregat contra el PP. "Es reafirma que som necessaris davant la davallada del PP". Sobre si són un partit testimonial, tal com ha afirmat el líder del PP a Sant Cugat, Jorge Carrerras, Garriga ho té clar. "Mira si som testimonials que tal com diuen ells els hem fet perdre un regidor. Un cop engeguem la maquinària del tot, estic convençut que el PP desapareixerà a Sant Cugat en benefici a VOX".



Sobre si es veu liderant un altre cop la candidatura, Garriga es mostra convençut. "Els resultats em reforcen, em reafirmen". Davant l'augment del sobiranisme, el caps de llista del partit antiavortista ha mostrat preocupació. "Em preocupa que el sector sobiranista hagi pujat i em reafirma amb la idea que s'ha posat l'Ajuntament al servei d'aquesta causa, tot i que Conesa no ho ha fet bé perquè no ha revertit amb la seva candidatura.

En paral·lel, SI s'ha mostrat decebut pel resultat electoral. "El resultat és negatiu i el missatge és clar, els ciutadans han escollit erròniament altres formacions polítiques, que està per veure si són independentistes", ha explicat Gès. A més, "Aquestes municipals s'ha votat en clau nacional, per això han pujat partits com Ciutadans o ERC que en 4 anys no han fet res pel municipi".



Sobre que farà la formació d'aquí a 4 anys, Gès ha subratllat que tot està per decidir. "És prematur, s'ha de fer una lectura a àmbit intern", ha dit

Si passeu el ratolí per sobre el gràfic veureu els resultats.

Nombre de vots  (FONT: Eleboració pròpia) 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem