Balanç

Estem a punt de concloure una altra temporada i m’he posat a pensar per què ara? Aquesta pregunta sobretot la faig pensant en els que practiquen esport escolar o en edat escolar, als qui els hi coincideixen exàmens amb les fases finals de campionats locals, autonòmics o estatals, per no considerar també la llarga llista de tornejos amistosos, que es fan al Juny.

Quina raó o raons hi ha per seguir amb maneres d’actuar que no potencien i/o beneficien la part més important del joves, l’instrucció escolar? L’educació és l'altre tema, que es desenvolupa en diferents llocs, estaments, intensitats i responsabilitats, la principal, la família, però sens dubte també, en la nostra proporció, en les entitats esportives.

Per què associem, des de les federacions fins als entrenadors/educadors, els esportistes per l’any de naixement, és a dir l’any natural i les competicions no les fem amb el mateix criteri, és a dir de gener a desembre? Quin problema hi hauria? penso que cap, si reconeixem com estem realment funcionant en el lleure (ja no hi ha estiueig i les noies/nois són apuntats a activitats extraescolars, moltes vegades esportives durant juliol) i la feina (els exàmens es fan en els mesos de maig i juny).

Mouríem moltes coses per adequar-les a la realitat, sense canviar l’essència. Potser ja va essent moment de fer-ho. Seguim vivint amb hàbits horaris del model social de mitjans del segle passat, en ple segle XXI. Sí diguem-ho clar i fort, per qui encara no es vol adonar de la realitat, els nois i noies estudien i més han de fer-ho, si volem una societat realment desenvolupada, on l’esforç i l’ofici, siguin característiques d’èxit.

Ajudem-los, en aquest com en d’altres casos, no costa res.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem