Més diners per Promusa i set punts institucionals al ple municipal de novembre

El ple municipal de Sant Cugat s'ha celebrat aquest dilluns 21 de novembre

El ple municipal del mes de novembre, celebrat aquest dilluns 21, s'ha caracteritzat pels punts que han tirat endavant per unanimitat. D'aquesta manera, durant el ple hi ha hagut tres declaracions institucionals, textos acordats per la Junta de Portaveus municipals previs al ple. En el marc del 25-N, dia contra la violència masclista, ha tirat endavant una declaració per fer front aquesta xacra social i que posa èmfasi en les agressions sexuals. A més, aquest 20-N també va ser el dia Internacional de la Infància i ja impulsat una declaració institucional per treballar pels drets dels infants. Per acabar les declaracions institucionals, i a instàncies d'Amnistia Internacional, el Ple s'ha mostrat contrari a la pena de mort.

Més info: L'Ajuntament es compromet a impulsar polítiques pels drets dels infants

Més info: Sant Cugat se sumarà a 'Ciutats per la vida' contra la pena de mort

Més info: Sant Cugat se centra en les agressions sexuals pel Dia contra la Violència vers les Dones

D'altra banda, ha tirat endavant quatre mocions institucionals, és a dir, propostes que tenen el suport de tots els grups municipals. D'aquesta manera hi ha hagut tres textos a instàncies de Junts per Sant Cugat: de suport a les dones iranianes, de suport al comerç i per crear una oficina destinada a ajudar a les entitats de la ciutat a tramitar les subvencions. Finalment, a instàncies del grup municipal de Ciutadans s'ha reconegut la figura de l'exescaquista santcugatenc Arturo Pomar.

Més info: Sant Cugat es posa al costat de les dones que protesten a l'Iran

Més info: Sant Cugat impulsa un pla de xoc davant les dificultats del comerç local

Més info: Sant Cugat crearà una oficina per a les entitats per gestionar les subvencions

Més info: Sant Cugat vol reconèixer la figura de l'exjugador d'escacs Arturo Pomar

Pel que fa els punts d'acció de govern, en aquest ple, s'ha aprovat una modificaició de pressupost, que entre altres injecta 2,5 milions de capital a Promusa. En paral·lel, en aquesta sessió els temes d'urbanisme han passat a segon pla després que el govern hagi retirat el principal punt que era l'inici dels tràmits per començar el nou barri de Ca n'Ametller. Segons fonts municipals, el govern vol tenir el suport de l'oposició en aquest projecte. En aquesta sessió també s'ha aprovat un nou reglament per l'òrgan de participació del Consell de Ciutat.

Més info: L'Ajuntament injecta 2,5 milions d'euros a Promusa

Per acabar, també hi ha hagut canvis en les regidories. Així, la regidora Alba Gordó (ERC) ha passat a no tenir dedicació a l'Ajuntament de Sant Cugat, ja que ara és cap de l'Oficina de Relacions Institucionals del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i cobrarà la nòmina de la Generalitat de Catalunya. La dedicació fa referència al salari que percep i no en les hores que dedica la regidora a les seves competències. En aquest sentit, l'alcaldessa, Mireia Ingla, s'ha mostrat convençuda que Gordó podrà compaginar els dos càrrecs. En paral·lel, la regidora Gemma Aristoy (ERC) està de baix maternal i assumiran les seves carteres Marco Simarro (CUP), Esther Madrona (ERC) i la mateixa Gordó. Així, Simarro agafarà les competències en Ciutadania (estrangeria i mediació), Madrona en Via Pública i Paisatge Urbà i Gordó competències de Ciutadania (cooperacio, dependència i diversitat funcional) i Salut.

Més info: La regidora Alba Gordó cobrarà el sou de la Generalitat i dietes a l'Ajuntament

En aquesta sessió hi ha hagut dues mocions dels grups municipals. El grup de Ciutadans ha presentat un text per demanar dedicació exclusiva al regidor d'esports que no ha tirat endavant, ja que el govern ha votat en contra. L'altra moció s'ha presentat a instàncies dels partits independentistes, així ERC-MES, CUP-PC i JUNTS x SC han aprovat el Manifest de l'acord social per l'amnistia i l'autodeterminació.

Més info: El Govern defensa tenir un 'projecte esportiu clar' davant les crítiques de l'oposició

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem