Sant Cugat, al costat de Mas, Ortega i Rigau després de ser imputats pel 9N

CiU, CUP, ERC i ICV-EUiA han votat a favor i PP i C's han votat en contra

El Ple municipal ha aprovat aquest dilluns 19 d'octubre al vespre una moció de suport al President en funcions de la Generalitat Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i la consellera en funcions Irene Rigau, encausats per haver posat les urnes al procés participatiu sobre el futur polític de Catalunya del 9 de novembre de 2014.

El text denuncia "l'escassa qualitat democràtica de l'estat espanyol per fer un ús partidista de les institucions judicials i emetre judicis polítics contra representants electes per impulsar processos democràtics" i també apunta que "representa un episodi extremadament greu en termes polítics i democràtics, sense precedents a l'Europa del segle XXI".

Amb aquesta moció l'Ajuntament també "referma el seu compromís amb el dret democràtic del poble de Catalunya a decidir lliurement el seu futur".

El PP s'oposa frontalment i C's evita pronunciar-se però vota en contra

Álvaro Benejam, portaveu del PP, ha opinat que "Artur Mas sabia a què s'arriscava, perquè les lleis estan per tothom" i ha lamentat que "ara s'hagi de teatralitzar als mitjans de comunicació permanentment i dir que és un atac contra Catalunya. S'està creant un enemic que no existeix", ha puntualitzat.

Més desconcertant ha estat la postura de C's, que no s'ha volgut pronunciar perquè diu que "aquestes mocions suposen un cost d'oportunitat de no haver utilitzat el temps en els problemes reals dels santcugatencs i haver-los utilitzat en mocions improductives o que s'escapen sobradament de les seves competències", ha dit Aldo Ciprian. El portaveu de C's ha recordat que "no entraran en debats estèrils i si en millorar el benestar de la comunitat".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem