Pere Hernández: "Sant Cugat té un potencial molt gran en pàdel"

El president de la Federació Catalana de Pàdel reconeix que Sant Cugat és un indret especial per a l'estament federatiu. La ciutat compta amb més de 70 pistes de pàdel

Pere Hernández Ripoll és el president de la Federació Catalana de Pàdel. L'any 2002 Hernández va entrar a la junta directiva de la llavors Unió Esportiva de Clubs de Pàdel de Catalunya. L’any 2004, el primer president de la federació, el santcugatenc Ivan Corretja, va aconseguir constituir la Federació Catalana de Pàdel com una federació esportiva catalana de ple dret. L'estament federatiu dóna servei a més de 200 clubs afiliats i 13.000 esportistes federats.

En l'últim any, clubs santcugatencs com el Junior FC, el Club Esportiu Valldoreix, el Club Tennis Natació Sant Cugat, el Complex Esportiu EMD Valldoreix, el DiR Sant Cugat, l'Augusta Padel o el Pàdel Mira-sol han construït més pistes de pàdel. Què passa a Sant Cugat que es fan tantes pistes de pàdel?
Des de fa anys, Sant Cugat és un territori amb molta afició al pàdel. I, ara, amb aquest boom del pàdel, els clubs volen donar més serveis esportius als seus socis i abonats. I la manera de fer-ho és fent més pistes. El pàdel continua creixent i això és fantàstic.

Sant Cugat té més de 70 pistes de pàdel...
Sant Cugat està creixent moltíssim, amb nombre de clubs, jugadors federats i pistes... Sant Cugat és un un lloc especial per a la federació catalana perquè té un potencial molt gran.

Al novembre va estar present a la inauguració de l'Augusta Padel i al febrer al torneig Gran Slam del Junior FC.
L'Augusta Padel és un club que, si es federa, per instal·lacions esportives, pot acollir campionats del màxim nivell esportiu català i estatal, com un Campionat de Catalunya de Primera Categoria o un Campionat d'Espanya de Clubs. És dels tres millors clubs de pàdel que jo he vist, després d'un club que va entrar en funcionament al Prat de Llobregat i l'RC Polo (20 pistes). I El Junior FC ha inaugurat recentment 4 pistes de pàdel. Al 2017 faran el centenari i des de la federació col·laborarem amb el que puguem.

Sant Cugat té una jugadora de primer nivell mundial, Marta Marrero.
És un referent. Li vam fer un petit homenatge, molt merescut. La seva progressió ha estat impressionant. Venia del tennis d'elit, i quan es va retirar va apostar pel pàdel. Amb molt poc temps s'ha situat com a jugadora número 3 del món.

Si hi ha més pistes de pàdel, n'hi ha menys de tennis...
El pàdel i el tennis conviuen molt bé. Tenim una relació magnífica. Hi ha molts jugadors que juguen als dos esports. És evident que el pàdel està creixent i el tennis no. Nosaltres sempre estarem agraïts al tennis i als clubs de tennis perquè han estat la font de creixement del pàdel i l'han acollit molt bé. El tennis és un aliat, no un adversari.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem