Llorenç Santasusagna: "El centenari del Sant Cugat ha estat per recordar i emmarcar"

Aquesta està sent la novena temporada de Llorenç Santasusagna com a president del Sant Cugat Esport Futbol Club. Afronta quatre anys més de mandat, el tercer de forma consecutiva

Durant aquest 2016 el Sant Cugat Esport Futbol Club ha celebrat el seu centenari (1916-2016) amb tres actes. El primer va ser la presentació oficial dels equips de la temporada 2015-2016. Després va organitzar una exposició retrospectiva a la casa de Cultura. Finalment, va fer una festa de cloenda, el 24 de setembre, a la ZEM Jaume Tubau, amb la presentació oficial dels 40 equips i 600 jugadors i jugadores del club; una gimcana esportiva pel futbol base; un dinar popular per a 1.650 persones, la presentació en societat del conte del centenari, En Pau vol jugar a futbol, i un partit de futbol de veterans entre el Sant Cugat Esport FC i la UE Rubí. El 23 d'abril, per Sant Jordi, presentarà el llibre del centenari. L'Ajuntament va lliurar el 28 d'octubre la Medalla d'Honor de la ciutat.

Quin balanç en fa del centenari?
Ha estat un centenari extraordinari. S'han complert, amb escreix, els objectius que ens havíem marcat: que fos popular i participatiu. En el dinar de la festa de cloenda, que tancava els actes del centenari, vam reunir 1.650 persones. No em consta que a Sant Cugat s'hagi fet mai un dinar popular amb tanta gent com aquest. Ha estat un centenari per recordar i emmarcar. El 23 d'abril, per Sant Jordi, presentarem el llibre del centenari.

En l'última assemblea, els socis van aprovar la proposta de la junta directiva que el club deixés de dir-se Sant Cugat Esport Futbol Club per Sant Cugat FC. Quan es farà efectiu?
Vaig anar a la Federació Catalana de Futbol i a la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya i vaig fer els tràmits administratius corresponents. Ja ho estan tramitant, tot i que un club no pot canviar de nom durant la temporada. Oficialment, el club es dirà Sant Cugat FC quan acabi aquesta temporada 2016-2017 i comenci la nova.

Per què van decidir fer aquest canvi?
Creiem que el nom del club més real és Sant Cugat FC. Sant Cugat Esport FC no ho diu ningú. Al poble som el SantCu o el Sant Cugat, i a fora el Sant Cugat. I també podia passar que algú fundés el club amb el nom de Sant Cugat. El Sant Cugat ha de ser aquest. No pot ser un altre.

Quins són els principals objectius que es marca en els seus quatre anys de mandat?
Volem seguir en la línia dels últims anys, molt definida, però sempre tenim clar que hem de tenir aquell interès i objectiu per millorar les coses. Les coses sempre són millorables, i hem de tenir aquest esperit. Estem implantant un projecte formatiu molt més enriquidor. Per millorar la qualitat dels jugadors és que els entrenadors estiguin ben preparats. I per està ben preparats educativament i esportivament cal un pla de formació. I això ho estar liderant Julian Marín. També volem potenciar l'aspecte social i solidari que té el club i, per això, crearem una fundació. Ara ho estem començant a treballar. Aquest 2017 voldríem posar-la en marxa.

Aquest 2017, l'Ajuntament construirà nous vestidors a la ZEM Jaume Tubau.
Són tres vestidors i una sala de formació polivalent, que es construiran al sorral que hi ha abans de la pista de bàsquet. Si tot va bé, haurien d'estar acabats per Setmana Santa.

El Sant Cugat voldria gestionar la ZEM Jaume Tubau.
Sí, sí, ja ho hem dit moltes vegades a l'Ajuntament.

Després dels dos pavellons que es construiran a Sant Cugat, la pròxima instal·lació esportiva municipal quina hauria de ser?
Fa anys que ho demano. La ciutat ha crescut en pavellons, però no s'ha fet cap camp de futbol. El que toca és un camp de futbol. Fan falta més camps. És l'esport que més llicències té i el que té més demanda. Cada any, tots els clubs hem de dir que no a molts nens.

El primer equip està estrenant aquesta temporada 2016-2017 la Primera Catalana. Aquesta és la seva categoria o es plantegen fer un salt esportiu cap endavant?
Econòmicament el salt a Tercera Divisió és molt important i no ho podem assumir. La Primera Catalana és el lloc on creiem que hem d'estar. Així com el femení ha d'estar a Preferent.

El primer equip femení és líder i lluita per l'ascens a Preferent.
Estem molt il·lusionats. L'objectiu és pujar a Preferent. El club té cinc equips femenins i 85 nenes. I no tenim més jugadores perquè la ZEM Jaume Tubau no dóna més de si.

Perquè el Sant Cugat s'ha adherit a la Carta Ètica de l'associació esportiva Sant Cugat Creix?
El club ja té el segell SES (Esports Ethic Seal), el nostre codi ètic. Entenem que totes les experiències que ens pugui aportar el Sant Cugat Creix ens enriquirà el nostre codi ètic. Tot suma. El Sant Cugat Creix és una bona iniciativa.

El Sant Cugat és un dels clubs que forma part de la Coordinadora d'Entitats Esportives.
Fa anys que està estancada. Li falta una empenta. Ha de seguir funcionant. El Sant Cugat hi seguirà sent. No marxarem mai. La Coordinadora, el Sant Cugat Creix, tot suma.

Aquesta està sent la dotzena temporada que el club col·labora amb l'ONG Esport Solidari Internacional (ESI).
N'estem molt contents. Cada temporada els hi lliurem uns mitjana de 10 o 12 caixes amb material esportiu.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem